30.1.2018 12:12

Ε.Μ.Χ.: «Οι μαστιχοπαραγωγοί ακόμα περιμένουν τις αποζημιώσεις»

Φωνή αγανάκτησης 552 ημέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 26ης Ιουλίου 2016 στη νότια Χίου, υψώνουν οι Μαστιχοπαραγωγοί, επισημαίνοντας ότι παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις της κυβέρνησης δεν έχει εκταμιευθεί η παραμικρή αποζημίωση για όσους υπέστησαν ζημιές.

«Η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, μετά και την υπ αριθμόν 182/59382 ΚΥΑ της 7ης Ιουνίου 2017, των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών, ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες (ΥΠΑΑΤ – ΕΛΓΑ) καθώς και τους τοπικούς βουλευτές, για τον κίνδυνο αποκλεισμού της πλειοψηφίας των πυρόπληκτων Μαστιχοπαραγωγών, από οποιαδήποτε αποζημίωση λόγω των δυσμενών όρων και προϋποθέσεων που ετείθεντο με το υφιστάμενο εκείνη την στιγμή νομοθετικό πλαίσιο, και παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαμε πάρει από τον Ιούλιο του 2016, ότι θα υπάρξει ειδική νομοθετική πρόνοια, με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις,  λόγω της έκτασης της ζημιάς αλλά και της ιδιαιτερότητας του προϊόντος.

Οι δυσμενείς αυτοί όροι, ήταν και ο λόγος που επανεξετάσθηκε το αίτημα μας για επαναπροσδιορισμό των όρων και των προϋποθέσεων που θα ετείθεντο εκ νέου, με τροποποίηση της εκδοθείσας ΚΥΑ, με σαφή όμως δέσμευση ότι μέχρι τον Νοέμβριο – Δεκέμβριο του 2017, θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για την άμεση εκταμίευση των αποζημιώσεων», αναφέρει η διοίκηση της Ε.Μ.Χ. ζητώντας να δοθεί άμεσα λύση.  

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ