20.7.2017 15:12

ΒΙΝΤΕΟ- Επιχειρηματίες δύο ταχυτήτων στην Προκυμαία

Διπλό «όχι» του Λιμενικού Ταμείο σε μείωση τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων και τοποθέτηση ανεμοθραυστών στους καταστηματάρχες των νέων πεζοδρομίων

Στην άκαμπτη στάση πρωτίστως του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Α. Κεφή αλλά και μελών της Λιμενικής Επιτροπής προσέκρουσαν τα αιτήματα των καταστηματαρχών στη νότια πλευρά της προκυμαίας για μείωση των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων αλλά και στην τοποθέτηση ανεμοθραυστών, ανάλογων όσων υπάρχουν στα καταστήματα της κεντρικής προκυμαίας.

Όπως εξήγησαν οι καταστηματάρχες παρότι τους επιτράπηκε να τοποθετήσουν τραπεζοκαθίσματα πάνω στα νέα πεζοδρόμια που ακόμα δεν έχουν παραληφθεί ως έργο, αντιμετωπίζουν σειρά προβλημάτων αφού δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους καταστηματάρχες.

«Το έργο έχει πολλές ατέλειες. Υπάρχουν πολλά σημεία ανοιχτά όπως λακκούβες μπροστά από τα καταστήματα μας, που δεν μας επιτρέπουν την πλήρη χρήση του χώρου. Επιπλέον έχουμε ζητήσει την τοποθέτηση ανεμοθραυστών όπως και στην υπόλοιπη προκυμαία. Τις ημέρες με έντονο αέρα κανείς δεν έρχεται στα καταστήματά μας. Κυριολεκτικά χτυπάμε μύγες. Βοηθήστε μας να δουλέψουμε ώστε να μπορέσουμε με τη σειρά μας να σας δώσουμε τα χρήματα που σας οφείλουμε. Δεν γίνεται ξαφνικά να πληρώνουμε 30 ευρώ ανά τ.μ. από 15 που ήταν πριν και να μην έχουμε την ίδια αντιμετώπιση», ανέφερε ο ιδιοκτήτης της «Ηλιάστρα» Κώστας Μωράκης. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αντώνης Κέφης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να τους δοθούν άδειες για τοποθέτηση ανεμοθραυστών, αφήνοντας μάλιστα υπονοούμενα για μη σύννομη τοποθέτηση αντίστοιχων κατασκευών από την προηγούμενη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου. «Πουθενά δεν έχω βρει τίποτα που να πιστοποιεί ότι γι αυτές τις κατασκευές υπάρχει άδεια. Βρήκα μόνο ένα έγγραφο του Λιμενικού Ταμείου που λέει στους καταστηματάρχες πώς να κάνουν τις κατασκευές», ανέφερε ο κ. Κέφης. Επιπλέον απάντησε αρνητικά στο ζήτημα της προσωρινής μείωσης των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων με την αιτιολογία ότι θα δημιουργηθεί κακό προηγούμενο σε περίπτωση εφαρμογής μίας τέτοιας απόφασης. «Θα μπορούσατε να ήσασταν ακόμα μέσα στις σκόνες και στα χώματα. Κάναμε ότι μπορούσαμε. Μην ερχόσαστε και διαμαρτύρεστε για μερικές ατέλειες στο έργο», είπε προς τους καταστηματάρχες. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ