21.12.2020 13:24

Άφαντα τα χρήματα του «Εξοικονομώ» σε 10 λεπτά

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία στη Χίο κατάφεραν να υποβληθούν μόλις 4 από τις 250 αιτήσεις

Μόλις 4 από τις συνολικά 250 αιτήσεις κατάφεραν να υποβάλλουν Χιώτες για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ- Αυτονομώ», αφού τα χρήματα εξαντλήθηκαν μόλις σε 10 λεπτά από τη στιγμή που άνοιξε η πλατφόρμα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού παραρτήματος Χίου του ΤΕΕ Μάνο Μισιρλή, το πρόβλημα δεν αφορούσε μόνο στην άμεση εξάντληση των χρημάτων αλλά και στο γεγονός ότι το σύστημα δεν κατάφερε να ταυτοποιήσει έγκαιρα τα στοιχεία των χρηστών.

Παρά ταύτα ο κ. Μισιρλής, εξήγησε ότι, το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» θα προκηρυχθεί μέσα στο 2021 ακόμα δύο φορές ενώ αντίστοιχα προγράμματα θα προκηρύσσονται μέχρι και το 2030.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, οι Μηχανικοί έχουν ζητήσει από το Υπουργείο να σταματήσει ο ανταγωνιστικός χαρακτήρας του προγράμματος, αφού είναι το μοναδικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ στο οποίο δεν υπάρχουν κριτήρια.

Αυτό, όπως είπε, επιτέλους θα σταματήσει, αφού η Ε.Ε. αναμένεται να θέσει αυστηρά κριτήρια κάτι που θα υποχρεώσει και την Ελλάδα να τα ακολουθήσει, αφού μέχρι σήμερα το αρμόδιο Υπουργείο κώφευε στις εκκλήσεις των μηχανικών.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ