28.12.2021 12:59

Αντισταθμιστικά μέτρα για το καλό της εστίασης και της δημόσιας υγείας (ΒΙΝΤΕΟ)

Κ.Βεζέρης: «Δεν φταίει η εστίαση για την αύξηση κρουσμάτων»

Ρόλερ κόστερ φαντάζει η ψυχολογία των καταστηματαρχών δεδομένων των νέων μέτρων που θα αλλάξουν για μια ακόμη φορά τη λειτουργία της εστίασης από τις 3 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας, Θ.Πλεύρη,  τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν στην εστίαση προβλέπουν την υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας από το προσωπικό, οι καθήμενοι να μην ξεπερνούν τα 6 άτομα ανά τραπέζι ενώ δε θα επιτρέπεται η διασκέδαση για τους όρθιους πελάτες. Μάλιστα οι καταστηματάρχες οφείλουν να τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών. Επίσης τα καταστήματα θα κλείνουν υποχρεωτικά στις 00:00 το βράδυ.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος των Καταστημάτων Εστίασης και Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, Κ. Βεζέρης, αναφέρθηκε στα νέα μέτρα τα οποία δεν επιτρέπουν στην πλειονότητα των επιχειρηματιών να σχεδιάσουν την οικονομική βιωσιμότητα των καταστημάτων τους. Ο λόγος είναι διότι τα μέτρα που ανακοινώνονται αλλάζουν και τροποποιούνται διαρκώς.

Μάλιστα για τον κ. Βεζέρη η υγειονομική κρίση δεν οφείλεται στην εστίαση:

«Αυτό το έκανε η Κυβέρνηση ανά 6 μήνες, τώρα βλέπουμε να το κάνει ανά 15 μέρες διότι της έχει ξεφύγει το υγειονομικό κομμάτι και σε αυτό δεν φταίνε οι επιχειρηματίες».

Η κατάσταση για τους καταστηματάρχες, όπως δήλωσε είναι ακόμα πιο δύσκολη καθώς δεν έχουν λάβει καμία οικονομική ενίσχυση το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Εξηγώντας τον λόγο που η εστίαση δεν φέρει ευθύνη για την έξαρση των κρουσμάτων έφερε ως παράδειγμα τον μήνα Νοέμβριο όπου η υγειονομική εικόνα της χώρας δεν ήταν καλή παρά την μειωμένη κίνηση στην εστίαση. Παράλληλα πρόσθεσε:

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε Φεβρουάριο, Μάρτιο και Ιανουάριο πέρσι το 2021 με κλειστή την εστίαση τα κρούσματα ήταν 5.500 άρα δεν φταίει η εστίαση».

Έτσι ως λύση ο ίδιος προτείνει αντισταθμιστικά μέτρα και συνεργασία με την Κυβέρνηση που θα λαμβάνουν υπόψη την οικονομική βιωσιμότητα των επιχειρήσεων αλλά και μέτρα για την ασφάλεια των πελατών.

Τέλος ανέδειξε και μια πτυχή της αλυσίδας στην οποία ανήκει η εστίαση και στην οποία ανήκουν οι προμηθευτές, οι οικογένειες, οι εταιρίες και οι τοπικές επιχειρήσεις οι οποίες εξαρτώνται άμεσα από τη λειτουργία της εστίασης.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ