25.9.2017 17:04

Αγωνία για δεκάδες ενοικιαστές ακινήτων του Δήμου

Με τον φόβο του λουκέτου, δραστηριοποιούνται πλέον όσοι ενοικιαστές ακινήτων του Δήμου βρίσκονται κοντά στη λήξη του 12ετούς συμβολαίου τους, αφού ο νόμος επιτάσσει ότι τα καταστήματα θα πρέπει να βγουν σε διαγωνισμό όντας κενά.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οποιοσδήποτε καταστηματάρχης έχει ενοικιάσει ακίνητο του Δήμου για 6 χρόνια και έχει κάνει και χρήση της παράτασης για επιπλέον 6 χρόνια, θα πρέπει μετά το πέρας της 12ετίας να αδειάσει το κτίριο, να γίνει νέος διαγωνισμός κι εφόσον αναδειχθεί πλειοδότης να  εγκατασταθεί και πάλι σε αυτό.

Το πρόβλημα γίνεται εντονότερο σε περιπτώσεις ενοικιαστών που έχουν ξοδέψει χιλιάδες ευρώ για εξοπλισμό και ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους.

«Το ερώτημα είναι τι θα κάνουμε εμείς αν ισχύσει τελικά αυτή η νομοθεσία. Έχω δαπανήσει 50.000 ευρώ για εξοπλισμό, πληρώνω κάθε μήνα τον Δήμο. Δεν μιλάμε για τους μπαταχτσήδες που δεν πληρώνουν ενοίκια. Μιλάω για εμένα και δεκάδες άλλους επιχειρηματίες που έχουν επενδύσει πολλά χρήματα και τώρα κινδυνεύουμε να βρεθούμε στον δρόμο», ανέφερε καταστηματάρχης του κέντρου στον «π». 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ