23.4.2024 14:15

2ήμερη συνεδρίαση των Επιμελητηρίων της χώρας στη Χίο παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη (Video)

Πρώτο ζήτημα η καθυστέρηση στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου

Η Χίος θα αποτελέσει επί διήμερο το επίκεντρο της συνάντησης των νησιωτικών και ηπειρωτικών Επιμελητηρίων της Ελλάδας, η οποία ξεκινά την Παρασκευή με τη Γ.Σ. των νησιωτικών Επιμελητηρίων και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο με την κοινή συνεδρίαση όλων των Επιμελητηρίων στο Ομήρειο.

Την έναρξη της εκδήλωσης το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα χαιρετήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος θα βρεθεί στη Χίο στο πλαίσιο της περιοδείας του. Στον αντίποδα, ο Υπ. Μετανάστευσης Δημήτρης Καιρίδης, ακύρωσε την τελευταία στιγμή την παρουσία του στο νησί.

«Είναι μία εκδήλωση που την έχει ανάγκη η Χίος, λόγω του ότι θα πάρουμε αρκετή δημοσιότητα όσον αφορά το θέμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο νησιώτης επιχειρηματίας. Το αρμόδιο όργανο που είναι η Ένωση των νησιωτικών Επιμελητηρίων θα πάρει τα πορίσματα της Γενικής μας Συνέλευσης και θα τα μεταφέρει στην Κυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Λεγάτος.

Στην κορυφή οι καθυστερήσεις πληρωμής στο Μεταφορικό Ισοδύναμο

Ερωτώμενος για το ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που ο ίδιος προτάσσει, ο κ. Λεγάτος σημείωσε:

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η καθυστέρηση που έχουμε αυτή τη στιγμή από την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου. Είναι ένα μέτρο των τελευταίων ετών προς τη σωστή κατεύθυνση και χωρίς να πληρώνεται σωστά στην ώρα του, τείνει να χάσει την αξία του και την αίγλη του γιατί θεωρούμε ότι αυτό στερεί αρκετά τη ρευστότητα στους νησιώτες επιχειρηματίες».

Ως προς τα άτομα που θα παρευρεθούν, ο κ. Λεγάτος τόνισε ότι αναμένονται περί τα 200 άτομα συνολικά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ