18.1.2018 15:17

"Να απομακρυνθούν πασσάλοι και οικίσκος", διέταξε το Πρωτοδικείο

Αναλυτικά το σκεπτικό της απόφασης του Δικαστηρίου

Κατέπεσε για 3η φορά ενώπιον της Δικαιοσύνης η προσπάθεια των κατοίκων του Χαλκειούς να εμποδίσουν την επέκταση της ΒΙ.ΑΛ., αφού το Μονομελές Πρωτοδικείου Χίου με απόφαση της Πρωτοδίκη Μαρίνας Καυκούλα διέταξε την άμεση απομάκρυνση των πασσάλων καθώς και του πρόχειρου οικίσκου που έχει στηθεί στην περιοχή, στα όρια της ιδιοκτησίας Σκαπινάκη.

Το σκεπτικό

Στην απόφασή της η Πρωτοδίκης επισημαίνει ότι αρμόδιο δικαστήριο για την έκδοση προσωρινής διαταγής είναι το Δικαστήριο στο οποίο έχει κατατεθεί και εκκρεμεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, απαντώντας στις αιτιάσεις της δικηγόρου της Οικογένειας Σκαπινάκη, ότι το Μονομελές ήταν αναρμόδιο Δικαστήριο για την εκδίκαση της υπόθεσης.

Επιπλέον το Δικαστήριο δέχεται τον ισχυρισμό του Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής για αδυναμία προσέγγισης στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Υποδοχής, παντός τύπου οχημάτων «που είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση άμεσου κινδύνου βλάβης της υγείας των διαμενόντων και παρεχόντων υπηρεσίες στον χώρο αυτό» και τέλος ότι «δεν δημιουργείται άμεσος κίνδυνος για την καθ ης η αίτηση από την προσωρινή απομάκρυνση των πασσάλων και του πρόχειρου οικίσκου από την επίδικη εδαφική λωρίδα».

Η Πρωτοδίκης με την απόφαση δέχεται το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής και προσωρινά μέχρι την συζήτηση της αίτησης «επιτρέπει στο ελληνικό δημόσιο να προβεί στην απομάκρυνση από την επίδικη εδαφική λωρίδα των πασσάλων και του πρόχειρου οικίσκου, που έχουν τοποθετηθεί σε αυτή, έτσι ώστε να είναι εφικτή η διέλευση των οχημάτων». 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ