19.4.2017 13:32

Στη Βουλή τα αυθαίρετα του Δήμου Χίου

Ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το ζήτημα των κτισμάτων των ΟΤΑ και φορέων του Δημοσίου που βρίσκονται στον αιγιαλό, στην παραλία, στη θάλασσα και δεν διαθέτουν άδεια, κατέθεσε ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.   

Το ζήτημα αυτό, ως γνωστόν, απασχολεί το Δήμο Χίου καθώς αφορά σειρά παλαιότερων έργων στο παραλιακό μέτωπο του νησιού τα οποία αν και εξυπηρετούν ως επί το πλείστον κοινωφελείς ανάγκες, θεωρούνται αυθαίρετες κατασκευές.

Με την Ερώτηση αυτή, την οποία συνυπογράφουν 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύεται αυτό το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και άλλοι Δήμοι της χώρας.

Το σημαντικό είναι ότι μέσα από την ερώτηση του Χιώτη Βουλευτή, ζητείται ταυτόχρονα, από το αρμόδιο Υπουργείο να νομοθετήσει μια λειτουργική διαδικασία μέσω της οποίας θα μπορούν οι ΟΤΑ, υπό όρους που θα διασφαλίζουν τη δημόσια περιουσία και την προστασία του περιβάλλοντος, να καταθέσουν αιτήσεις νομιμοποίησης τέτοιων έργων.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ