16.4.2013 16:11

Κοινωνική Συμφωνία Χίου: "Άλλοθι οι απολύσεις των επίορκων"

Τα πυρά της κατά της απόφασης της Κυβέρνησης να προχωρήσεις σε μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων στο δημόσιο εξαπέλυσε η Κοινωνική Συμφωνία Χίου που σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής:

«Αφού εδώ και μήνες, με υποβολιμαίο τρόπο, η κυβέρνηση  κατασυκοφάντησε τον δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο και ενώ υπάρχει  νομοθετικό πλαίσιο για το Πειθαρχικό Δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο  μάλιστα τροποποιήθηκε δύο φορές μέσα στο έτος 2012 (Μάρτιος και Νοέμβριος),  δεν διστάζει να προχωρήσει σε αυθαίρετες απολύσεις χρησιμοποιώντας τους  επίορκους ως άλλοθι.

Χωρίς κανένα στρατηγικό σχεδιασμό για την αναβάθμιση των υπηρεσιών  δημοσίου συμφέροντος ως εργαλείων ανάπτυξης, η κυβέρνηση, προωθεί  δογματικά τη συρρίκνωση του Κράτους και των  υπηρεσιών. Στην ουσία διαλύει το Δημόσιο, με στόχο την ιδιωτικοποίηση  δημόσιων λειτουργιών, σε μια περίοδο που μεγάλο μέρος της κοινωνίας βιώνει την ανεργία και βρίσκεται στα όρια της εξαθλίωσης.

Πιστή στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην Τρόικα για 150.000 χιλιάδες απολύσεις και αναιρώντας όλες τις προεκλογικές και μετεκλογικές δεσμεύσεις της,  διαχειρίζεται με άδικο και αναποτελεσματικό τρόπο το πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο, πέρα και έξω από κάθε συνταγματική τάξη και λογική».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ