10.12.2012 15:04

Καχύποπτο το Επιμελητήριο για την εφαρμογή των εξαγγελιών Μουσουρούλη

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Γ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΧΙΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Τις προϋποθέσεις για να καταστούν εφικτά τα όσα βγήκαν ως συμπέρασμα από τη σημερινή ημερίδα για τη νησιωτικότητα που διοργάνωσε το Υπ. Ναυτιλίας και Αιγαίου, απέστειλε προς τον Κ. Μουσουρούλη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου Γ. Γεωργούλης.
 
Στην επιστολή του προς τον Χιώτη υπουργό, ο κ. Γεωργούλης αναφέρει:
«Με μεγάλη προσοχή παρακολούθησα τις παρουσιάσεις των εισηγητών που αφορούν στο σχέδιο στρατηγικής που περιλαμβάνει τους στρατηγικούς στόχους για το νησιωτικό χώρο καθώς και τα βήματα για την επίτευξη τους σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο .
Μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους σε επίπεδο σχεδιασμού, δεδομένου ότι οι προαναφερθέντες άξονες της στρατηγικής για τα ελληνικά νησιά  όπως πολύ σωστά ετέθησαν :
 
-         Ποιοτικά Νησιά
-         Πράσινα Νησιά
-         Νησιά Ίσων Ευκαιριών
 
αποτελούν πάγια αιτήματα των νησιωτών που ωστόσο ποτέ στην πράξη δεν έχουν υλοποιηθεί έως σήμερα   .
 
-         Παρά την πεποίθησή μου ότι οφείλουμε παράλληλα να εργαζόμαστε για την επίτευξη των στόχων που προκύπτουν και από τους 3 άξονες, ρεαλιστικά σκεπτόμενος θα σας προέτρεπα να προτάξετε τις δράσεις που θα καταστήσουν τα νησιά μας , νησιά ίσων ευκαιριών. Και τούτο διότι  όσο δεν εξασφαλίζονται  Υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος στα νησιά ( φθηνή και ασφαλής ακτοπλοϊκή σύνδεση, αξιοπρεπές επίπεδο περίθαλψης, αποτελεσματική κατάρτιση και όχι κονδύλια που έχουν μικρό βαθμό αποτελεσματικότητας , καθώς και ένα μεγάλο φάσμα από κοινωνικές και άλλες δημόσιες υπηρεσίες οι  νησιώτες θα συνεχίζουν να παραμένουν καταδικασμένοι σε ένα φαύλο κύκλο εσωστρέφειας και θα εξακολουθούν να ΜΗΝ απολαμβάνουν  υπηρεσίες ισοδυνάμου αποτελέσματος με εκείνες που έχουν οι κάτοικοι της ηπειρωτικής Ευρώπης.
 
-         Εάν αύριο το πρωί εξασφαλισθούν αξιοπρεπείς και φθηνές μεταφορές ανθρώπων και εμπορευμάτων  με την ηπειρωτική Ελλάδα σας υποσχόμαστε ότι οι νησιώτες έχουν την δυνατότητα, την κουλτούρα και τον δυναμισμό  να εργασθούν ώστε να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεών τους και να επιτύχουν όλους τους στόχους που απορρέουν και από τους άλλους 2 άξονες. Ωστόσο όσο το αεροπορικό εισιτήριο για μία τετραμελή οικογένεια κοστίζει περισσότερο από τον μηνιαίο μισθό, έννοιες όπως ανάπτυξη και αειφορία διαθέτουν μόνο θεωρητική αξία στα πλαίσια τεχνοκρατικών παρουσιάσεων που ωστόσο δεν επιλύουν προβλήματα της καθημερινότητας.
 
-         Συγχωρήστε μου την καχυποψία επί του πρακτικού αποτελέσματος των –καλών προθέσεων σας, θέλω να πιστεύω- αλλά πρέπει να σας ενημερώσω για το γεγονός ότι οι νησιώτες ακούμε για μεταφορικό ισοδύναμο και φθηνές μεταφορές εδώ και είκοσι χρόνια , ωστόσο για να βρίσκομαι εγώ σήμερα εδώ το Επιμελητήριο Χίου χρεώθηκε με 200 ευρώ, κόστος δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με την παρεχόμενη μεταφορική υπηρεσία .
 
Ευελπιστώντας ότι έστω και τώρα που η χώρα ευρίσκεται εν μέσω της μεγαλύτερης ίσως οικονομικής κρίσης στην ιστορία της, η Ελληνική Κυβέρνηση θα υιοθετήσει άμεσα μέτρα ανακούφισης των νησιωτών και δεν θα τους καταδικάσει σε απομόνωση, σας δηλώνω ότι το Επιμελητήριο Χίου θα βρίσκεται στη διάθεση οποιουδήποτε εργασθεί προς την κατεύθυνση της υλοποίησης αυτών των στόχων παρέχοντας οιαδήποτε βοήθεια απαιτηθεί».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ