23.4.2015 13:54

"Έξυπνη τουριστική ανάπτυξη στην ελληνική περιφέρεια"

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΣΤΟ "3rd SMART CITIES CONFERENCE"

Τη στρατηγική της Περιφέρειας για την υλοποίηση και εκμετάλλευση υποδομών που συμβάλλουν στη «έξυπνη»  τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας, παρουσίασε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου μιλώντας στο Διεθνές Συνέδριο «3rd Smart Cities Conference», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Η κα Καλογήρου στην ομιλία της με τίτλο «Έξυπνη Τουριστική Ανάπτυξη για την Ελληνική Περιφέρεια», ανέφερε ότι στο σχεδιασμό αυτής της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης, κομβικό ρόλο έχει ο τουρισμός και παρουσίασε ως εξής το όραμα για τη νέα Προγραμματική Περίοδο: «Μετασχηματισμός της οικονομίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε μια ανταγωνιστική οικονομία βασισμένη στην έξυπνη αξιοποίηση των τοπικών παραγωγικών συστημάτων και ανάδειξή τους σε συστήματα νέας δυναμικής και προοπτικής».

Η Περιφερειάρχης είπε ότι ο τομέας του τουρισμού, της φύσης και του πολιτισμού αποτελεί έναν από τους τρεις τομείς προτεραιότητας για επενδύσεις Έξυπνης Εξειδίκευσης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, γεγονός που αποδεικνύει τη σημασία που του αποδίδεται για την ανάπτυξη της Περιφέρειας, αλλά και τον αλληλένδετο χαρακτήρα των επιμέρους τμημάτων του.

Οι δράσεις που σχεδιάζεται να υλοποιηθούν είναι οι ακόλουθες:

  • Δημιουργία Δομής Υποστήριξης της Καινοτομίας & της Επιχειρηματικότητας.
    • Πρόγραμμα «Γαλάζια Ανάπτυξη» στην περιοχή της Δυτικής Λέσβου.
  • Πρόγραμμα δικτύωσης τουριστικών επιχειρήσεων με σύμφωνο ποιότητας.
    • Δημιουργία εφαρμογών e-πολιτισμός.
  • Ενσωμάτωση Τ.Π.Ε. σε υφιστάμενες και νέες τουριστικές επιχειρήσεις.
  • Στήριξη της επιχειρηματικότητας στον τομέα της πολιτιστικής βιομηχανίας.
    • Ίδρυση και εκσυγχρονισμός πράσινων καταλυμάτων.

Επίσης, η Περιφέρεια θα υλοποιήσει έργα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ψηφιακών Υπηρεσιών, που έμμεσα επηρεάζουν τον τομέα του τουρισμού βελτιώνοντας το επιχειρηματικό περιβάλλον.

 «Η ορθολογική αξιοποίηση των φυσικών και πολιτιστικών πόρων των νησιών μας, αλλά και η διασύνδεση του τουριστικού και του αγροδιατροφικού επιχειρηματικού δυναμικού, είναι αυτά που θα χτίσουν το μέλλον της Περιφέρειας, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη το όραμά μας για την «έξυπνη» Περιφέρεια», δήλωσε η Περιφερειάρχης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ