26.4.2021 11:48

Πάσχα χωρίς επισκέπτες

Κορύφωση της επιβατικής κίνησης με μόλις 78 άτομα τη Μεγάλη Πέμπτη από Πειραιά για Χίο

Η πανδημία αλλά και η αυστηρότητα στους ελέγχους των επιβαινόντων στα πλοία της γραμμής αποτέλεσαν και φέτος ανασταλτικό παράγοντα πολλών Χιωτών κυρίως εντός της Αττικής προκειμένου να επισκεφθούν τη Χίο για την περίοδο του Πάσχα.

Η φετινή εικόνα που παρουσιάζει το νησί είναι αντίστοιχη της περσινής καθώς, η μετακίνηση προς τη Χίο αφορά σε μερικούς δεκάδες επιβάτες καθημερινά που μετακινούνται κυρίως για λόγους υγείας αλλά και επιστροφής στον μόνιμο τόπο κατοικίας τους.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι, τη Μεγάλη Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία περασμένες χρονιές αποτελούσε την κορύφωση της επιβατικής κίνησης, φέτος μέχρι στιγμής έχουν κλείσει εισιτήριο για προορισμό τη Χίο, μόλις… 78 άτομα.

Tη βεβαίωση κατοικίας Ε1 θα χρειαστούν όσοι ταξιδέψουν αυτές τις μέρες εκτός νομού, προκειμένου να βρεθούν στον τόπο κατοικίας τους. 

  • Μπαίνετε στο www.aade.gr/bebaiosi-katoikias-eidikis-hrisis
  • Είσοδος στην εφαρμογή με κωδικούς Taxis
  • Επιλέγετε εκτύπωση βεβαίωσης κατοικίας ειδικής χρήσης
  • Τα στοιχεία σας βγαίνουν αυτόματα από το σύστημα.

Οι εξαιρέσεις

Μέχρι την άρση του συγκεκριμένου μέτρου, η μετακίνηση εκτός νομού επιτρέπεται για έξι λόγους:

  • Μετακίνηση εκτός νομού για πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν στον οποίο διαμένουν
  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης
  • Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού), η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη
  • Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους και αφορά στους διαζευγμένους ή στους εν διαστάσει γονείς
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1
  • Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν.

Δεν επιτρέπεται η επιστροφή μετά την αναχώρηση για τον τόπο κατοικίας και έτσι όσοι αποφασίσουν να μετακινηθούν θα πρέπει να έχουν στο νου τους ότι θα μείνουν στον προορισμό τους μέχρι και τις 15 Μαίου που θα ανοίξουν και επίσημα οι μετακινήσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ