18.10.2018 15:42

Ο Θ. Βενιάμης καλωσόρισε τους νέους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Παν. Αιγαίου

Με ιδιαίτερη μνεία στη σημαντική συμβολή του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη στελέχωση του ελληνικού ναυτιλιακού κλάδου με επιστημονικό δυναμικό υψηλής στάθμης, ξεκίνησε την ομιλία του προς τους νέους μεταπτυχιακούς φοιτητές ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, συγχαίροντάς τους για την επιλογή να ακολουθήσουν ναυτιλιακές σπουδές στη μητρόπολη της ελληνικής ναυτιλίας.

Ανέφερε ότι το υψηλού επιπέδου επιστημονικό δυναμικό αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα διατήρησης της παγκόσμιας πρωτοπορίας της ελληνόκτητης ναυτιλίας. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε χθες, στο πλαίσιο της τελετής υποδοχής των νέων μεταπτυχιακών φοιτητών του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019, πιστοποιώντας τους ισχυρούς δεσμούς του Τμήματος με την ναυτιλιακή βιομηχανία.

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης, ο Θ. Βενιάμης  ανέπτυξε το θέμα «Ελληνική ναυτιλία: προοπτικές και προκλήσεις». Μεταξύ άλλων, ανέφερε τους παράγοντες του ηγετικού ρόλου της ελληνόκτητης ναυτιλίας, τις ρίζες της Χιώτικης παράδοσης, τις προκλήσεις που προκύπτουν από πρόσφατες θεσμικές αλλαγές διεθνώς και τις δεξιότητες του κλάδου να αξιοποιεί νέες αναπτυξιακές προοπτικές. 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ