29.1.2019 2:10

«Ναι» από τους επιβάτες αλλά προβληματισμός για τη στάση των μεταφορικών

Ισχυρά μέτρα ασφαλείας, τάξη, οργάνωση και άνεση στο πρώτο δρομολόγιο από τα Μεστά με προορισμό τον Πειραιά

 Θετικό ήταν το αποτύπωμα όσων επιβατών επέλεξαν το πρώτο δρομολόγιο των Μεστών με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, αφού ο σχεδιασμός λειτούργησε άψογα με αποτέλεσμα η επιβίβασή τους να γίνει τακτοποιημένα και μέσα σε λίγα λεπτά.

Από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας δύναμη του Λιμενικού Σταθμού των Μεστών προχώρησε στην ελεγχόμενη είσοδο ατόμων και Ι.Χ. οχημάτων στη χερσαία ζώνη της δυτικής πύλης ενώ μετά τις 9 το βράδυ, απαγορεύτηκε η είσοδος όσων ατόμων δεν διάθεταν εισιτήριο επιβίβασης.

Στο πρώτο δρομολόγιο από Μεστά προς Πειραιά επιβιβάστηκαν συνολικά 110 άτομα, 30 Ι.Χ. αυτοκίνητα , 2 δίκυκλα και 3 φορτηγά οχήματα.

Προβληματισμός για τη στάση των μεταφορικών

Ειδικά ο τελευταίος αριθμός, είναι αυτός που προκαλεί προβληματισμό καθώς οι μεταφορικές εταιρείες έδειξαν με έμμεσο τρόπο την αντίθεσή τους στη χρήση του Λιμένα Μεστών για τα καθημερινά δρομολόγια, μεταφέροντας τα φορτία τους με το πλοίο «Πελαγίτης» που το πρωί της Δευτέρας προσέγγισε το λιμάνι της Χίου. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι όλες τις Δευτέρες του Ιανουαρίου  ο αριθμός των φορτηγών ήταν 17, 18 και 16 στις 7, 14 και 21 Ιανουαρίου αντίστοιχα και μόλις 3 τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα πάντως με τον πάρεδρο των Μεστών Ηλία Αυγουστίδη, η ακτοπλοϊκή εταιρεία δήλωσε θετική στη συνέχιση του δρομολογίου από και προς Μεστά, σημειώνοντας ότι βασική προϋπόθεση είναι να στηριχτεί σε μεγάλο βαθμό και από την τοπική κοινωνία, που θα πρέπει να κατανοήσει τα οφέλη από την σταδιακή αξιοποίησης της δυτικής πύλης.

Δεν πέρασε… κουνούπι

Αξιοσημείωτα ήταν και τα μέτρα ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, που ήταν κάτι παραπάνω από αυξημένα, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν δύο μετανάστες που μετέβησαν στα Μεστά από τη ΒΙ.ΑΛ. και οι οποίοι, όπως φάνηκε στη συνέχεια, δεν είχαν σκοπό να ταξιδέψουν αλλά να χαρτογραφήσουν τα μέτρα ασφαλείας και τις κινήσεις των Λιμενικών στη νότια πύλη της Χίου. Παρά πάντως τις φιλότιμες προσπάθειές τους, έγιναν αντιληπτοί από τους Λιμενικούς κι επιστράφηκαν πίσω στη ΒΙ.ΑΛ..

Σε ότι αφορά στη μετακίνηση των επιβατών από και προς την πόλη της Χίου αυτή έγινε με λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, Ταξί αλλά και Ι.Χ. επιβατικά οχήματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ