21.5.2024 8:46

Μιχαηλίδης: Ερώτηση στον Υπουργό Υγείας για την έκδοση πιστοποιητικών απαλλαγής υγειονομικού ελέγχου στο λιμάνι της Χίου

Ο Βουλευτής Χίου ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Σταύρος Μιχαηλίδης, κατέθεσε σήμερα ερώτηση στον Υπουργό Υγείας σχετικά με την αδυναμία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου να εκδίδει πιστοποιητικά απαλλαγής υγειονομικού ελέγχου για τα διερχόμενα πλοία transit.

Στην ερώτησή του, ο κ. Μιχαηλίδης επισημαίνει ότι η αδυναμία αυτή δοκιμάζει την ανταγωνιστικότητα του λιμανιού της Χίου σε σχέση με τους λιμένες της γειτονικής χώρας, με αρνητικές επιπτώσεις για την τοπική οικονομία. Ο βουλευτής ζητά από τον Υπουργό Υγείας να ενημερώσει για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει ώστε η αρμόδια Διεύθυνση να είναι σε θέση να εκδίδει τα εν λόγω πιστοποιητικά.

Η ερώτηση του κ. Μιχαηλίδη αναδεικνύει ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το λιμάνι της Χίου και η τοπική κοινωνία. Η έκδοση των πιστοποιητικών απαλλαγής υγειονομικού ελέγχου είναι απαραίτητη για τη διέλευση των πλοίων transit και η αδυναμία έκδοσής τους δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού και στην οικονομική δραστηριότητα της περιοχής.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ