5.4.2024 11:56

«Για να πετύχετε στη θάλασσα πρέπει να την αγαπήσετε εσείς αλλά και η οικογένειά σας» (video)

Η περιγραφή της σύγχρονης ναυτιλίας δια στόματος του κορυφαίου ναυτιλιακού μάνατζερ Αντώνη Φαράκλα

Οι σύγχρονες προκλήσεις της ναυτιλίας αλλά και ο ρόλος των ναυτικών και των στελεχών των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, βρέθηκαν στο επίκεντρο ημερίδας που διοργάνωσε η εταιρεία Chartworld Shipping και η Charterwell Maritime του Ομίλου Κολλάκη, το πρωί της Παρασκευής 5 Απριλίου, στην κατάμεστη από σπουδαστές και σπουδάστριες των ΑΕΝ Χίου και Οινουσσών, κεντρική αίθουσα του Ομήρειου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Χίου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε, η εισαγωγική ομιλία του Διευθύνοντος Συμβούλου των ναυτιλιακών επιχειρήσεων του Ομίλου Κολλάκη, Αντώνη Φαράκλα, ο οποίος αναφέρθηκε με ιδιαίτερα επεξηγηματικό τρόπο στις προκλήσεις της σύγχρονης ναυτιλίας, από τις επιθέσεις των Χούθι που άλλαξαν, όπως είπε, τη Ρότα των καραβιών στην Ερυθρά Θάλασσα, μέχρι την κλιματική αλλαγή και την εναρμόνιση των συστημάτων εκπομπής ρίπων των πλοίων βάσει των νέων δεδομένων.

Ο κ. Φαράκλας, αναφερόμενος στους νέους, περιέγραψε τη ναυτιλία, ως ένα αυτόνομο οικονομικό σύστημα με δεκάδες παραμέτρους, στο οποίο εμπλέκονται πλοίαρχοι, μηχανικοί, χρηματιστές, ναυλωτές αλλά και στελέχη ναυτιλιακών στη στεριά.

«Να ασχοληθείτε με τη θάλασσα αρκεί να σας αρέσει»

Λίγο αργότερα, ο κ. Φαράκλας απάντησε στο σύνηθες ερώτημα των γονέων, τι να κάνουν εάν το παιδί τους θελήσει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη θάλασσα.

«Η απάντηση είναι ότι, αν αρέσει στο παιδί η θάλασσα, ας ξεκινήσει από τη θάλασσα και αν είναι ικανός, τότε να πάει και να κάνει κάποιο μεταπτυχιακό και θα βγει έξω και θα είναι περιζήτητος.

Τα λεφτά που δίνει η θάλασσα είναι πολλαπλάσια των χρημάτων που παίρνετε στην ξηρά, αλλά πρέπει να την αγαπήσετε. Αν δεν την αγαπήσετε, μην έρθετε στη ναυτιλία.

Αν ήρθατε στο γραφείο και βλέπετε το ρολόι να φύγετε στις 05:00 δεν θα γίνετε καλοί υπάλληλοι», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ