25.1.2018 16:15

ΦΩΤΟ- Εκσυγχρονίζεται στο νέο περιβάλλον εκπαίδευσης η ΑΕΝ Μηχανικών

Μία νέα εποχή στην εκπαίδευση των σπουδαστών της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου εγκαινιάστηκε το πρωί της Πέμπτης με την παράδοση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που δώρισε η εταιρεία SQ Learn σε συνεργασία με την Theta Marine Consulting στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

Η ΑΕΝ Μηχανικών είναι η πρώτη σχολή στην Ελλάδα που παραλαμβάνει το συγκεκριμένο σύστημα εκπαίδευσης που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει σύστημα αυτοματοποιημένης διαχείρισης εκπαίδευσης, ψηφιακά μαθήματα, βίντεο, τεστ, και βίντεο προσομοίωσης σε πραγματικές συνθήκες πλοίου.

Κατά τη διάρκεια παραλαβής της πλατφόρμας παρών ήταν και ο Διευθυντής Ναυτικής Εκπαίδευσης του Υ.ΝΑ. αρχιπλοίαρχος Στυλιανός Μπέλας, ο οποίος αναφέρθηκε στις υψηλού επιπέδου γνώσεις που πλέον πρέπει να έχει ως εφόδιο ο σύγχρονος Έλληνας ναυτικός προκειμένου να μπορεί να ανταπεξέλθει στο απαιτητικό περιβάλλον ενός πλοίου.

Ένα από τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας είναι το γεγονός ότι θα μαθήματα θα εμπλουτίζονται συνεχώς με αποτέλεσμα ο εκπαιδευόμενος να μπορεί να τα παρακολουθήσει από όποιο μέρος της γης βρίσκεται εισάγοντας τον προσωπικό κωδικό στο σύστημα. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας καλύπτοντας τις απαιτήσεις των πλοίων ελληνικής και διεθνούς σημαίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα ασφαλείας, τεχνικά καθώς και αναφορών συμβάντων.

Αντίστοιχο σύστημα θα τοποθετηθεί και στην ΑΕΝ Οινουσσών καθώς και στις υπόλοιπες ΑΕΝ σε ολόκληρη τη χώρα.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ