5.7.2017 16:43

Έλεγχος αποσκευών στα λιμάνια και ο λογαριασμός στους ταξιδιώτες

Αυστηρούς ελέγχους στις αποσκευές των επιβατών πλοίων και κρουαζιεροπλοίων ετοιμάζει από τον Οκτώβριο το Υπ. Ναυτιλίας κατ εφαρμογή σχετικής οδηγίας της Ε.Ε..

Το υπουργείο έχει αναθέσει στις νησιωτικές περιφέρειες που διαθέτους λιμενικές υποδομές την προετοιμασία για την εγκατάσταση και λειτουργία μηχανημάτων ελέγχου, αντίστοιχων όσων υπάρχουν στα αεροδρόμια, τα οποία όμως θα αγοραστούν με ευρωπαϊκά κονδύλια.

Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι σε μικρά λιμάνια, όπως αυτό της Χίου, όπου δεν υπάρχουν χερσαίες εγκαταστάσεις, ο έλεγχος θα γίνεται με φορητές συσκευές. Το αξιοσημείωτο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το Υπουργείο εξετάζει την επιβολή «ασφαλειόσημο» για κάθε επιβάτη, το οποίο θα φθάνει μέχρι και το 1 ευρώ, ποσό που κατά πάσα πιθανότητα θα ενσωματωθεί στα ήδη αυξημένα ακτοπλοϊκά ναύλα.

Στα πλαίσιο της προετοιμασίας των τοπικών φορέων στα νησιά της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σήμερα πραγματοποιείται ημερίδα στην Μυτιλήνη, που θα μεταδοθεί ,μέσω τηλεδιάσκεψης, στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ