5.7.2017 16:43

Έλεγχος αποσκευών στα λιμάνια και ο λογαριασμός στους ταξιδιώτες

Αυστηρούς ελέγχους στις αποσκευές των επιβατών πλοίων και κρουαζιεροπλοίων ετοιμάζει από τον Οκτώβριο το Υπ. Ναυτιλίας κατ εφαρμογή σχετικής οδηγίας της Ε.Ε..

Το υπουργείο έχει αναθέσει στις νησιωτικές περιφέρειες που διαθέτους λιμενικές υποδομές την προετοιμασία για την εγκατάσταση και λειτουργία μηχανημάτων ελέγχου, αντίστοιχων όσων υπάρχουν στα αεροδρόμια, τα οποία όμως θα αγοραστούν με ευρωπαϊκά κονδύλια.

Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι σε μικρά λιμάνια, όπως αυτό της Χίου, όπου δεν υπάρχουν χερσαίες εγκαταστάσεις, ο έλεγχος θα γίνεται με φορητές συσκευές. Το αξιοσημείωτο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το Υπουργείο εξετάζει την επιβολή «ασφαλειόσημο» για κάθε επιβάτη, το οποίο θα φθάνει μέχρι και το 1 ευρώ, ποσό που κατά πάσα πιθανότητα θα ενσωματωθεί στα ήδη αυξημένα ακτοπλοϊκά ναύλα.

Στα πλαίσιο της προετοιμασίας των τοπικών φορέων στα νησιά της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σήμερα πραγματοποιείται ημερίδα στην Μυτιλήνη, που θα μεταδοθεί ,μέσω τηλεδιάσκεψης, στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ