5.11.2013 17:44

Ζήτησαν 6 πήραν 5 (ΗΧΟΣ)

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

Τα βέλτιστα αποτελέσματα απέδωσε η έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη, παρότι εξαρχής μερίδα φορέων είχαν προδικάσει το αρνητικό αποτέλεσμα.

Η συζήτηση εξελίχθηκε σε δύο σκέλη με την γραμμή Πειραιά- Χίου- Μυτιλήνης να μονοπωλεί τον ενδιαφέρον ενώ δεν έλειψε και η αναφορά στη γραμμή Πειραιά- Σάμου καθώς και τις άγονες γραμμές.

Η διαδικασία σύντομα οδηγήθηκε σε αδιέξοδο και γι’ αυτό το λόγο κρίθηκε σκόπιμο να κληθεί η διοίκηση της HSW που εκπροσωπήθηκε από τον Α’ Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Αντώνιο Αγαπητό.

Οι δήμαρχοι των νησιών του Β. Αιγαίου επέμειναν στη δρομολόγηση πλοίου 6 φορές την εβδομάδα αίτημα όμως που δεν έγινε αποδεκτό από τον κ. Αγαπητό.

Μετά από πολύωρες συζητήσεις οι δύο πλευρές συμφώνησαν:

  • Στη δρομολόγηση πλοίου 5 φορές την εβδομάδα από 1η Δεκεμβρίου.
  • Τη μετατροπή του δρομολογίου της Δευτέρας από πρωινό σε βραδινό.
  • Τη μετατροπή των δρομολογίων του Πελαγίτης ώστε να μη συμπίπτει με τις ημέρες άφιξης του «Αριάδνη».
  • Την ενίσχυση των άγονων γραμμών κυρίως όσων συνδέουν τα νησιά του Β. Αιγαίου μεταξύ τους αλλά και με τη Βόρεια Ελλάδα.
  • Και την καταβολή κάθε δυνατής προσπάθειας τα 5 δρομολόγια να ισχύσουν για το υπόλοιπο μισό του Νοεμβρίου.

Ακούστε παρακάτω κατά σειρά τις δηλώσεις των Ν. Γιακαλή, Μ. Κράκαρη, Π Λαμπρινούδη. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ