29.7.2016 13:09

Τρόποι καταβολής αποζημιώσεων για πυρόπληκτους

         

Τις διαδικασίες που απαιτούνται για την καταβολή παροχών προς τους πολίτες που επλήγησαν από την πυρκαγιά της 25ης Ιουλίου γνωστοποίησε το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χίου. Σύμφωνα λοιπόν με αυτές:

 

           α. Οι πολίτες που υπέστησαν ζημιές, καταθέτουν την αίτηση τους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, στο Δήμο που ανήκουν.

            β. Οι Δήμοι διαχωρίζουν το είδος της ζημιάς δηλ., κατοικία, επιχείρηση, αγροτοκτηνοκτροφικά, και τα αποστέλλουν στην Πρόνοια του Δήμου, στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου και στον ΕΛΓΑ, αντίστοιχα.

             γ. Συγκροτούνται επιτροπές εκτίμησης και καταγραφής των ζημιών από την αρμοδία υπηρεσία ανάλογα το είδος των ζημιών που αναφέρετε στην παραπάνω παράγραφο (β).

             δ. Διενεργούνται αυτοψίες από τις επιτροπές και συντάσσουν τεχνικές εκθέσεις για την κάθε ζημία καθώς με την ολοκλήρωση τους, συντάσσουν συγκεντρωτική κατάσταση των πληγέντων με τις ζημίες αναλυτικά και το κόστος των ζημιών αυτών. Εν συνεχεία συγκεντρώνουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο φάκελο του κάθε πληγέντα.

             ε. Οι συγκεντρωτικές καταστάσεις αποστέλλονται από τον Δήμο, στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου για την οριοθέτηση των περιοχών που επλήγησαν, όπου με την σειρά της τα αποστέλλει στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

             ζ. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αποστέλλει τα στοιχεία στα αρμόδια Υπουργεία ώστε να γίνει ο χαρακτηρισμός και η οριοθέτηση των περιοχών που επλήγησαν.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ