16.5.2016 10:08

Τρίμηνη παράταση της κοινωφελούς ζητάνε οι Χιώτες συμβασιούχοι

Αναφορά προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας κατέθεσε ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας,   Νότης Μηταράκης σχετικά με αίτημα παράτασης του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας 2015 από πέντε μήνες σε οκτώ έπειτα από σχετικά αίτημα των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στα συγκεκριμένα προγράμματα ζητούν την παράταση τους κατά τρείς μήνες καθώς όπως επισημαίνουν όλα τα νέα προγράμματα για το 2016 έχουν τροποποιηθεί ως προς τον χρόνο της διάρκειας τους με εξαίρεση το δικό τους που ήταν το τελευταίο του 2015.

Οι απασχολούμενοι που είναι κυρίως μακροχρόνια άνεργοι, ΑΜΕΑ και  μέλη μονογονεϊκών οικογενειών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αναφέρουν ακόμα ότι με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο είναι δυνατή η ανανέωση – παράταση των συμβάσεων προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη υλοποίηση των προγραμμάτων και η απορρόφηση των κοινοτικών πόρων.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ