28.7.2016 16:36

Τους αποτελείωσε η φωτιά

ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΑΦΙΞΕΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΣΕ ΝΟΤΙΑ ΧΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ

Το τελειωτικό χτύπημα αποτέλεσε για τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων κι ενοικιαζομένων δωματίων, οι εικόνες καταστροφής από τη νότια και νοτιοδυτική Χίο. Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα πανελλαδικής εμβέλειας λειτούργησαν αποτρεπτικά ως προς τις αφίξεις τουριστών και επισκεπτών αφού πολλοί από αυτούς είτε πάγωσαν τις κρατήσεις τους στην καλύτερη των περιπτώσεων, είτε τις ακύρωσαν φοβούμενοι για την ασφάλεια τους.

Εντυπωσιακό μάλιστα είναι το γεγονός ότι οι ακυρώσεις δεν αφορούσαν μόνο ξενοδοχεία της νότιας Χίου αλλά και ξενοδοχεία του κέντρου. Από την άλλη δεν ήταν λίγοι κι εκείνοι επέσπευσαν την αναχώρησή τους από το νησί νωρίτερα φοβούμενοι από τα όσα μετέδιδαν τα μέσα ενημέρωσης στην Αθήνα. Υπήρξαν όμως και οι περιπτώσεις επισκεπτών που φέρθηκαν συμπονετικά αφού όχι μόνο παρέμειναν στο νησί αλλά ενδιαφέρθηκαν να αναζητήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα συνέβαλλαν και οι ίδιοι στην κατάσβεση του πύρινου μετώπου.

Γ. Νέος – Ξενοδοχείο «Χανδρής»

«Η αλήθεια είναι ότι είχαμε αρκετούς πελάτες που ακύρωσαν τις κρατήσεις τους και κάποιοι άλλοι που την ημέρα έναρξης της πυρκαγιάς ακύρωσαν την προγραμματισμένη άφιξή τους. Από την άλλη αρκετοί επέλεξαν να αφήσουν τη νότια Χίο και να κάνουν κράτηση στο ξενοδοχείο μας για να μη χάσουν τις διακοπές τους. Αυτές οι εικόνες που μεταδόθηκαν προς τα έξω μας κόστισαν 10 κρατήσεις που ήταν προγραμματισμένες για μετά τις 15 Αυγούστου».

Γ. Φωκάς – «Αλμιρίκι»

«Δυστυχώς πολλοί πελάτες μας είτε έφυγαν νωρίτερα από το προγραμματισμένο είτε ακύρωσαν τις κρατήσεις τους. Το θέαμα της πυρκαγιάς είναι κυρίως συναισθηματικό. Αυτό που μας έλεγαν είναι ότι φοβόταν μην τυχόν και το μέτωπο εξαπλωθεί γιατί αρκετοί είχαν μαζί τους παιδιά. Ο φόβος για την ασφάλεια επικράτησε. Αυτές οι κρατήσεις είναι δυστυχώς χαμένες και δεν αναπληρώνονται εύκολα. Η κίνηση είναι πολύ χαλαρή σε σχέση με πέρσι και το καλοκαίρι σε λίγο τελειώνει». 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ