9.5.2024 15:48

Το Παράρτημα Χίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ τίμησε την 9η Μάη και τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών (Video)

Το Παράρτημα Χίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ τίμησε τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, τους Αγωνιστές που Θυσιάστηκαν, όσους συμμετείχαν στον Αντιφασιστικό Αγώνα, τους Μαχητές του Κόκκινου Στρατού, της Σοβιετικής Ένωσης και των Κατεχομένων Χωρών από το Γερμανικό Άξονα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, τον Μεγάλο Απελευθερωτικό και Ταξικό Αγώνα μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και του Απελευθερωτικού Στρατού Ελλάδος για την απαλλαγή από το ζυγό του Φασίστα Κατακτητή και από το ζυγό του Εκμεταλλευτικού Συστήματος για να πάρει ο Λαός ο ίδιος την εξουσία στα χέρια του.... με τιμητική στεφάνωση και επίκαιρη ομιλία στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης στο νότιο Λιμενοβραχίονα του κεντρικού Λιμανιού της Χίου, στις 11.15 το πρωί της Πέμπτης 9 Μαΐου 2024.

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

« Ζήτω η 9η Μάη Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών! », τόνισε ο Γιώργης Αμπαζής εκ μέρους της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και ανάμεσα σε αυτά που είπε τόνισε ότι ο Ελληνικός Λαός αναλογικά με τον πληθυσμό του είχε τα περισσότερα θύματα στον πόλεμο και στην Εθνική Αντίσταση κατά του Γερμανικού Άξονα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου που αιματοκύλισε τους λαούς του κόσμου... και επίσης ότι σε αυτόν τον αγώνα ήταν καθοριστική επίσης η προσφορά του Σοβιετικού Λαού με πάνω από 20 εκατομμύρια νεκρούς.

Τόνισε επίσης ότι ο αγώνας για ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη και ισότητα συνεχίζεται και σήμερα γιατί πρέπει... με όλα αυτά που συμβαίνουν παγκοσμίως με το Κεφάλαιο που ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις, δημιουργεί Πολέμους και εκμεταλλεύεται τον εργαζόμενο λαό.

Η εκδήλωση ήταν λιτή, ουσιαστική και με συναίσθημα εσωτερικό.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ