15.4.2022 16:55

Το Ουκρανικό σχολείο στην Κιβωτό του Κόσμου

Η Κιβωτός του Κόσμου σε συνεννόηση με την πρεσβεία της Ουκρανίας και σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους της Ουκρανίας στην Ελλάδα, φιλοξενεί από το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 το σχολείο της Ουκρανίας, στις νέες εγκαταστάσεις της Κιβωτού του Κόσμου στην Αθήνα. Οι αίθουσες διδασκαλίας και οι υπόλοιποι χώροι της Κιβωτού του Κόσμου, γέμισαν από χαρούμενες παιδικές φωνές καθώς παιδιά και δάσκαλοι έμειναν εντυπωσιασμένοι από τις εγκαταστάσεις αλλά και τους βοηθητικούς χώρους με τα παιχνίδια και τις δραστηριότητες. Αυτή την στιγμή ο αριθμός τον παιδιών που παρακολουθούν το σχολείο ξεπερνά τα 200 παιδιά και συνεχώς αυξάνεται. 

Το σχολείο περιλαμβάνει όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και συγκεκριμένα το νηπιαγωγείο, το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο. Κατά την διάρκεια των μαθημάτων θα παρέχεται στους μαθητές και γεύμα όπως επίσης και με την βοήθεια των εθελοντών της Κιβωτού του Κόσμου θα γίνονται και μαθήματα εκμάθησης ελληνικών.

Η δυνατότητα της ολοκλήρωσης της σχολικής χρονιάς των παιδιών με την φυσική παρουσία των δασκάλων είναι πολύ σημαντική και για ψυχολογικούς λόγους, για τα παιδιά αυτά τα οποία που βίωσαν την φρίκη του πολέμου. Η προσθήκη του σχολείο στην καθημερινότητα των παιδιών αυτών είναι πολύ σημαντική καθώς διατηρεί ένα πολύ ουσιαστικό και γνώριμο στοιχείο στην γεμάτη από δύσκολες αλλαγές, ζωή τους, συμβάλλοντας έτσι στην ομαλή προσαρμογής τους στην νέα πραγματικότητα καθώς επίσης και στην δυνατότητα επανακοινωνικοποίηση στην ζωή τους.

Επίσκεψη του Ουκρανού Πρέσβη στην Κιβωτό του Κόσμου

Την Τρίτη 5 Απριλίου 2022, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Κιβωτού του Κόσμου όπου φιλοξενούνται οι οικογένειες από τον πόλεμο της Ουκρανίας, ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα, κος Σεργίι Σουτένκο. Ο κος Σουτένκο, αφού ξεναγήθηκε με την συνοδεία του στις νέες εγκαταστάσεις της Κιβωτού, ευχαρίστησε για την αμεσότητα με την οποία η Κιβωτός του Κόσμου ενεργοποιήθηκε στις άμεσες ανάγκες φιλοξενίας οικογενειών οι οποίες επλήγησαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία και ζήτησε την βοήθεια και συνδρομή του οργανισμού μας στην μεγάλη ανάγκη φιλοξενίας ορφανών παιδιών από την Ουκρανία τα οποία χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τα ορφανοτροφεία λόγω του πολέμου. Επιπλέον ζήτησε στην συνδρομή της Κιβωτού στην στέγαση του Ουκρανικού σχολείου για τα παιδιά των οικογενειών που έφυγαν από την Ουκρανία και διαμένουν στην περιοχή της Αθήνας, προκειμένου να συνεχίσουν το σχολείο τους. Ο πατέρας Αντώνιος, αφού ενημέρωσε τον κ. πρέσβη για το έργο της Κιβωτού του Κόσμου, δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση σε οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει. Δεσμεύτηκε για την φιλοξενία 80-100 παιδιών από τα ορφανοτροφεία στις δομές του Βόλου αλλά και της Αθήνας, όπως επίσης και για την άμεση λειτουργία του Ουκρανικού σχολείου στις εγκαταστάσεις της Κιβωτού του Κόσμου στην Αθήνα, παρέχοντας ταυτόχρονα και μεσημεριανό γεύμα. Επίσης ενημέρωσε τον κ. Πρέσβη για την δυνατότητα φιλοξενίας οικογενειών από την Ουκρανία στα παραρτήματα μας στην Πωγωνιανή, στην Χίο, την Χαλκίδα αλλά και σε αυτόνομα διαμερίσματα στην περιοχή της Αθήνας. Ο Ουκρανός Πρέσβης, αφού ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τον πατέρα Αντώνιο για την στήριξή του στον λαό της Ουκρανίας, αναχώρησε με την συνοδεία του. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ