19.7.2022 9:47

Το Κόμμα για τα Ζώα Βορείου Αιγαίου για τα παρατημένα άλογα στη Χίο

Όπως μας πληροφόρησαν τουρίστες στο νησί, στο περιφερειακό οδικό δίκτυο στη Χίο, στο Τάγμα Δεσπότη, βρίσκονταν έως πρόσφατα εγκαταλειμμένα δύο άλογα, χωρίς νερό, τροφή ή σκέπαστρο. Τα ζώα «σιτίζονταν» ανεπαρκώς από περίοικους. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, έχει απομείνει στον χώρο μόνο ένα άλογο!

Μετά από έρευνα διαπιστώσαμε πως στο ιστορικό του ιδιοκτήτη του οικοπέδου, που διατηρεί κι άλλα ζώα, σε άλλο χώρο, υπάρχει καταδίκη για την έλλειψη φροντίδας προς τα ζώα του, μετά από καταγγελίες φιλόζωων. Συνεχίζει όμως να εγκαταλείπει άλογα στο κτήμα του, ισχυριζόμενος ότι «έχει χορτάρι για να τρώνε» (κάτι που με την ξηρασία του καλοκαιριού δεν συμβαίνει).

Η Αστυνομία, στην οποία αποτάθηκαν πολίτες, ισχυρίζεται τηλεφωνικά πως «ο νομοκτηνίατρος τα βρίσκει όλα εντάξει»! Απορούμε με αυτή τη διαβεβαίωση! Είναι «εντάξει» ένα άλογο χωρίς νερό, τροφή και σκιά; Διερευνήθηκε τι συνέβη στο δεύτερο άλογο και -εάν πέθανε- εάν τάφηκε με σωστό υγειονομικά τρόπο;

Το ελληνικό Κόμμα για τα Ζώα Βορείου Αιγαίου καλεί τον Δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, που έχει δείξει την ευαισθησία του για τα ζώα, και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου να διερευνήσουν το συμβάν αυτό και να εφαρμόσουν τον νόμο. Σε κάθε περίπτωση, να παρέμβουν ώστε να συνετισθεί ο ιδιοκτήτης του κτήματος και να παρέχει εφεξής τουλάχιστο νερό, τροφή και σκιά στα ζώα του.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ