11.2.2022 14:07

Τη Δευτέρα γιορτάζουμε την αγάπη δίνοντας αίμα! (ΒΙΝΤΕΟ)

"Βράχος" στις ανάγκες των ασθενών το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου

Για μια ακόμη χρονιά, ο Δήμος Χίου γιορτάζει την ημέρα της αγάπης διοργανώνοντας σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας στην αίθουσα «Α. Λοΐζος» στο Δημαρχείο εθελοντική αιμοδοσία την ερχόμενη Δευτέρα.

Με  σύνθημα «Με αγάπη για την ζωή» ο Δήμαρχος, Σταμάτης Κάρμαντζης, η ιατρός Χρυσάνθη Κάκκαρη και η Προϊσταμένη του τμήματος αιμοδοσίας, Άννα Σωτηρίου κάλεσαν τους πολίτες να χαρίσουν λίγα λεπτά από την ζωή τους για έναν καλό σκοπό.

Πλήθος Συλλόγων και Σωματείων έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους και θα δώσουν το παρόν την ερχόμενη Δευτέρα. Στην αιμοδοσία μπορούν να συμμετάσχουν και ανεξάρτητα εθελοντές αιμοδοτές. Μάλιστα ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ πριν την αιμοδοσία θα διενεργεί «rapid test» στους αιμοδότες.

Ο Δήμαρχος, Στ. Κάρμαντζης με αφορμή την συγκεκριμένη δράση, ευχαρίστησε το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χίου εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη στο πρόσωπο των εργαζομένων. Παράλληλα ευχαρίστησε τους Συλλόγους, τους Εθελοντές, τα Σωματεία που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και τους υπαλλήλους του Δήμου Χίου.

Το Τμήμα Αιμοδοσίας στάθηκε «παλικαρίσια» στο πλευρό των ασθενών

Η Προϊστάμενη του Τμήματος Αιμοδοσίας με την σειρά της αναφέρθηκε στην σημασία επάρκειας αίματος που παρά τις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες το τμήμα Αιμοδοσίας προσπαθεί όπως δήλωσε «να βάλει ένα μικρό λιθαράκι βοήθειας».

Η ιατρός, Χρυσάνθη Κάκκαρη αναφέρθηκε στον διαρκή αγώνα του τμήματος Αιμοδοσίας καθώς προσπαθεί να σταθεί δίπλα στους ασθενείς που χρειάζονται αίμα σε μια περίοδο κατά την οποία το σύστημα υγείας δοκιμάζεται από την πανδημία.

Τέλος οι Σύλλογοι και τα Σωματεία που θα στηρίξουν τη δράση είναι ο ΟΤΑ του Δήμου Χίου, η ΟΤΟΕ, η Ελληνική Αστυνομία, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, το ΕΚΑΒ, το Λιμενικό Σώμα Χίου, η ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, η Ένωση Στρατιωτικών Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Χίου, το Σωματείο Οικοδόμων, το Σωματείο Υπαλλήλων στις Δικαστικές Φυλακές Χίου, το Σωματείο Πυροσβεστών και η Ένωση Συνοριοφυλάκων Χίου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ