9.2.2017 13:36

Θετική η πρώτη αποτίμηση για το «18»

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΤΥΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ HOTSPOT

Χαρακτηριστικά σοβαρής πιθανότητας αποκτά σταδιακά το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου hotspot στην περιοχή του «18» στο Αίπος μετά και την αυτοψία στελέχους του Υπ. Προστασίας του Πολίτη στην ευρύτερη περιοχή το πρωί της Πέμπτης.

Το συγκεκριμένο στέλεχος συνοδεύτηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Χίου αποτιμώντας κατ αρχήν θετικά την τοποθεσία αφού όπως ειπώθηκε η μεγάλη έκταση (120 στρέμματα), ο απομονωμένος χώρος αλλά και η τοποθεσία που θεωρείται σχετικά κοντά με την πόλη, αποτελούν ιδανικούς παράγοντες για το νέο εγχείρημα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Επόμενη κίνηση σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Στ. Κάρμαντζη είναι η αυτοψία από μεικτό τεχνικό κλιμάκιο των Υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη, οι οποίοι θα επισκεφθούν το σημείο στο προσεχές διάστημα ώστε σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουν να αποφανθούν αν το «18» είναι κατάλληλος χώρος για τη δημιουργία νέου hotspot αλλά και κέντρου παραβατικών μεταναστών και προσφύγων.

Το κόστος κατασκευής του νέου κέντρου αλλά και πρακτικά ζητήματα όπως η επαρκής μεταφορά νερού ή το στήσιμο δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τον χειμώνα αλλά και δεκάδες άλλα ζητήματα θα εξεταστούν από τους ειδικούς, με τα περιθώρια για το Υπουργείο να είναι ήδη στενά.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο αναπληρωτής Υπ. Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας είχε αποκλείσει την τοποθεσία εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε αυτή, η οποία όμως επανήλθε στο προσκήνιο ως λύση ανάγκης αφού αποκλείστηκαν όλες οι υπόλοιπες προτάσεις όπως ο ΧΑΔΑ και το Καμπί.

Αντιδρούν οι Πιτυανοί για την έλλειψη πληροφόρησης

Κι ενώ οι επισκέψεις κλιμακίων από την Αθήνα αναμένεται να πυκνώσουν στο άμεσο μέλλον, οι Πιτυανοί καταγγέλλουν ελλειπή πληροφόρηση λέγοντας ότι για τα όσα διαδραματίζονται στην ευρύτερη περιοχή του Πιτυούς δεν φρόντισε να τους ενημερώσει κανείς.

«Δυστυχώς ότι μάθαμε ήταν από τα Μ.Μ.Ε.. Δεν έπρεπε να είμαστε κι εμείς εκεί; Να δούμε το μέρος, να δούμε τον σχεδιασμό που υπάρχει; Έπειτα υπάρχει και άλλο ζήτημα αυτό των εγγυήσεων. Ανεξάρτητα από το πόσο κοντά ή πόσο μακριά είναι το Πιτυός, δεν θα έπρεπε να μας εγγυηθούν ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν θα έρχονται στο χωριό μας; Δεν θα καταδικάσω τη συμπεριφορά τους γιατί κι εγώ αν ήμουν στη θέση του πιθανά να έκανα τα ίδια αν είχα βρεθεί μπροστά σε μία αδιέξοδη κατάσταση. Αλλά εμείς ζητάμε το χωριό μας να παραμείνει ως έχει. Το γεγονός ότι οι περισσότεροι ανεβαίνουν τα Σαββατοκύριακα εκεί δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που το αγαπούν και νοιάζονται για την τύχη αυτού του τόπου», ανέφερε στον «π» η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πιτυούς Αναστασία Κριττούλη. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ