30.7.2013 14:16

Θέλει κι’ άλλα λεφτά

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΠΟΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

Τρόπους να αυξήσει τα έσοδα του Κολυμβητηρίου αναζητά το Νομικό Πρόσωπο του δήμου και παρά το ότι σύντομα θα εξοικονομεί 300.000 ευρώ από την περικοπή των εξόδων του πετρελαίου, με την ενεργοποίηση του δικτύου τροφοδοσίας από τη ΔΕΗ, προτίθεται να αυξήσει το ετήσια ενοίκιο των συλλόγων που χρησιμοποιούν τους χώρους του.

Βασικά θέματα της  συνάντησης των εκπροσώπων του Νομικού Προσώπου με τα σωματεία που επρόκειτο να γίνει χτες το απόγευμα, ήταν ο νέος προγραμματισμός των ωραρίων χρήσης και η κατάθεση προτάσεων που θα εξασφαλίζουν περισσότερα έσοδα στον Οργανισμό.

Στις προθέσεις της διοίκησης είναι ακόμη η διοργάνωση ημερίδων και εκδηλώσεων με μικρό αλλά αναγκαίο εισιτήριο.

Οι περισσότεροι σύλλογοι δεν έχουν ενημερωθεί για την πρόθεση αύξησης της ετήσιας εισφοράς και η αντίδραση τους θα είναι αρνητική. Όσοι γνωρίζουν ανεπίσημα τις προθέσεις του δήμου, θεωρούν ότι το τίμημα που πληρώνουν είναι ήδη υψηλό για τα έσοδα τους και τα σημερινά οικονομικά δεδομένα. Οι περισσότεροι θα αντιπαραθέσουν το επιχείρημα ότι οι οικονομικές  ανάγκες  μπορούν άνετα να καλυφθούν από το κονδύλι των 300.000 ευρώ που θα εξοικονομηθεί από την περικοπή των εξόδων θέρμανσης. Αναμφίβολα  είναι ένα μεγάλο ποσόν που επιτρέπει στη διοίκηση να παράγει έργο χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση των φορέων που προπονούνται σε ένα δημόσιο κολυμβητήριο.

Ενεργειακή μελέτη

Η διοίκηση του νομικού προσώπου προωθεί και την εκπόνηση ενεργειακής μελέτης για την ανάπλαση και καλύτερη λειτουργία και προστασία του χώρου.

Θα ακολουθήσει η προσπάθεια ένταξης του έργου σε επισκευαστικό πρόγραμμα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ