1.8.2016 16:59

Θα… Ορφανέψουν

ΣΤΟΝ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΟΡΦΑΝΟ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΤΟ 7ο ΚΑΙ ΤΟ 11ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας τα Νηπιαγωγεία  7ο και 11ο  να κατασκευαστούν στο δημοτικό οικόπεδο του Αγίου Γεωργίου Ορφανού, γνωστοποίησε ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Παπαδόπουλος στην Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής Λένα Μοσχοβάκη και τις διευθύνσεις των δύο Νηπιαγωγείων .                Στην αυτοψία που πραγματοποίησαν στο χώρο, τους πληροφόρησε  ότι έχουν παραγγελθεί οι μελέτες με προϋπολογισμό 67.000 ευρώ για το καθένα και θα καταβληθεί προσπάθεια τα έργα να ενταχθούν στο  χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ  που θα ανοίξει τους επόμενους μήνες  με περίοδο ολοκλήρωσης  έως και το 2021.

Αντιπροτάσεις

Η Λ. Μοσχοβάκη θεωρεί  θετική  την απόφαση του δήμου να στεγάσει τα δύο νηπιαγωγεία σε ιδιόκτητα κτήρια. Οι διευθύνσεις των δύο Νηπιαγωγείων εξετάζουν την προοπτική με αρκετό σκεπτικισμό, επειδή θεωρούν ότι  οι δρόμοι πρόσβασης είναι πολύ επικίνδυνοι και  δεν παρέχουν την απαιτούμενη κυκλοφοριακή ασφάλεια. Παράλληλα εκτιμούν ότι  οι γονείς θα αποφύγουν  να μεταφέρουν εκεί τα παιδιά τους και αντιπρότειναν μια σειρά άλλους δημοτικούς  χώρους  που κατά την άποψη τους μπορούν να στεγαστούν άνετα τα σχολεία  με άριστες  συνθήκες πρόσβασης . Ο αντιδήμαρχος Παιδείας  απόρριψε κατηγορηματικά  τις προτάσεις επειδή δεν είναι δυνατόν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ λόγω των απαιτούμενων χρονοβόρων διαδικασιών μετατροπής  του χωροταξικού σχεδιασμού και κατάρτισης των απαιτούμενων μελετών.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Για τον χώρο του Αγ. Γεωργίου Ορφανού υποστήριξε ότι τα προβλήματα  της οδικής πρόσβασης και της κυκλοφοριακής ασφάλειας μπορούν να λυθούν με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ το θέμα της μαθητικής πληρότητας  ίσως να αντιμετωπισθεί με τροποποίηση του σχεδιασμού των εκπαιδευτικών  περιοχών.

Καταπατήσεις

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας διαπιστώθηκαν ορισμένες καταπατήσεις του χώρου από περίοικους και η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει στη διαδικασίας έξωσης τους από τη δημοτική περιουσία, όταν  εγκριθεί και τυπικά η κατασκευή των δύο σχολικών κτιρίων.

Σκεπτικισμός

Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αριστείδης  Κελεπερτζής αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, υποστηρίζει ότι το ΕΣΠΑ δεν περιλαμβάνει  κατασκευές εκπαιδευτικών κτιρίων και  θα καταθέσει τη δική του εισήγηση μετά από αυτοψία που θα πραγματοποιήσει με τεχνικούς και εκπαιδευτικούς  παράγοντες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ