10.2.2017 15:40

Τετ α τετ Μηταράκη και νέου Αστυνομικού Διευθυντή

ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΡΝΗΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΩΝ ΔΟΜΩΝ ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΧΙΩΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Χίου Αθανάσιο Μπασιούκα συναντήθηκε σήμερα ο Νότης Μηταράκης.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Μηταράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με ιδιαίτερη χαρά συναντήθηκα σήμερα με τον νέο αστυνομικό Διευθυντή, κ. Μπασιούτα. Τον καλωσόρισα και του ευχήθηκα καλή επιτυχία στο πραγματικά δύσκολο έργο του. Τόνισα την αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας να μεριμνά πρωτίστως για την ασφάλεια των πολιτών, στην προκειμένη περίπτωση της Χίου.

Επανέλαβα επίσης την πάγια θέση μας να μη δημιουργηθεί δεύτερο ή και τρίτο κέντρο μεταναστών στο νησί, καθώς και να προχωρήσουμε στο άμεσο κλείσιμο της Σούδας, ως χώρου παντελώς ακατάλληλου για την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.

Το όριο για εμάς είναι ένα σημείο φιλοξενίας κλειστό, φυλασσόμενο που θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την προσωρινή φιλοξενία. Προτεραιότητα της Πολιτείας πρέπει επιτέλους να γίνει η αποσυμφόρηση των νησιών, η εφαρμογή της συμφωνίας ως προς τον επαναπατρισμό όσων δε δικαιούνται παραμονής και η επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου. Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε τη μακρόχρονη παραμονή προσφύγων σε συνοριακές περιοχές, όπως η Χίος.»

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ