23.2.2018 9:21

Ταράζει από σήμερα τα στάσιμα νερά της επικοινωνίας ο «πολίτης»

Η πρωτοβουλία "πολιτών ΣΥ(Ν)ΣΚΕΨΕΙΣ" έρχεται να τονώσει τον ανοιχτό δημόσιο διάλογο.

Κολοσσοί ενημέρωσης κλυδωνίζονται. Η αστάθεια και η μεταβλητικότητα στους κανόνες της επικοινωνίας δημιουργούν καθημερινά νέα δεδομένα. Κλειδί για την επιβίωση, ιδιαίτερα για τα τοπικής εμβέλειας Μέσα, είναι η ικανότητα προσαρμογής τους στις απαιτήσεις της νέας πραγματικότητας.

Ο έντυπος «πολίτης» το επιχειρεί. Η καθημερινή έντυπη έκδοση του δίνει από σήμερα και κάθε Παρασκευή τη θέση της σε μια φρέσκια εφημερίδα με περιοδική αντίληψη. Μετατρέπεται από φορέας μετάδοσης της επικαιρότητας, αφού στο πεδίο αυτό είχε ακαταμάχητο αντίπαλο την διαδικτυακή του παρουσία, σε φορέα μετάδοσης ιδεών και προβληματισμού με επίκεντρο τη μόνιμη αγωνία του για το μέλλον της Χίου.

Το βήμα αυτό το συνδυάζει με δυο παράλληλες κινήσεις:

  • ήδη εδώ και δυο μέρες βρίσκεται «στον αέρα» η νέα σύγχρονη μορφή του politischios.gr, προσαρμοσμένη στις ανάγκες της άμεσης και έγκυρης ενημέρωσης.
  • απόψε στις 18.30 εγκαινιάζει τον τρίτο πυλώνα παρουσίας του στο χώρο της ενημέρωσης, με στόχο να καλύψει το μεγάλο κενό στον ανοιχτό, δημόσιο διάλογο. Με το «πολιτών ΣΥ(Ν)ΣΚΕΨΕΙΣ» επιχειρεί να προσθέσει στη Χίο γόνιμες σκέψεις από προσωπικότητες που σπάνια εκφράζονται φωναχτά για την πορεία του τόπου, ενώ, αποδεδειγμένα, έχουν την ικανότητα να συμβάλουν στην αλλαγή ατζέντας που μας είναι απαραίτητη.

Στο στόχο αυτό 5 αναγνωρισμένες προσωπικότητες, χιακής καταγωγής ή με απόλυτη γνώση της κατάστασης της Χίου, τιμούν τον «πολίτη» με την κατάθεση των σκέψεων τους στο ερώτημα «Χίος 2038: μήπως δεν είναι και τόσο μακρινή;»

Στο ερώτημα πως θα θέλαμε τη Χίο 20 χρόνια από σήμερα στην αίθουσα δεξιώσεων του Chios Chandris Hotel θα απαντήσουν οι:

  • Δήμος Αβδελιώδης, σκηνοθέτης
  • Θωμάς Ανδρουλάκης, Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ με MSc στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
  • Θάνος Βλαστός, πολεοδόμος, συγκοινωνιολόγος
  • Γιάννης Μανδάλας, διευθύνων σύμβουλος Mediterra
  • Ηλίας Μπίσιας, διευθυντής «Ναυτικών Χρονικών».

Λίγο πριν, στις 18.30, ο «π» παρουσιάζει επίσημα τη νέα του έντυπη και διαδικτυακή μορφή. Με τη βοήθεια των Θανάση Μαυρίδη (Φιλελεύθερος – liberal)  και Μάνου Βουλαρίνου (ΣΚΑΙ – athensvoice) δίνονται απαντήσεις στον προβληματισμό: «Χαρτί vs Διαδικτύου: εχθροί ή σύμμαχοι;»

Θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση και δείπνο. Η συμμετοχή στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης είναι με πρόσκληση, την οποία μπορούν να προμηθευτούν οι ενδιαφερόμενοι από την είσοδο του χώρου εκδήλωσης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ