19.1.2013 13:46

Ταμπάκικα και Χαλκειός καθορίζουν το μέλλον της Ανακύκλωσης

ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

Η άρνηση από την Περιφέρεια να παραχωρήσει το πρώην εργοστάσιο «Κρόνος» στον Κάμπο για την συγκέντρωση και διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών, οδηγεί τον Δήμο Χίου στην αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων που αποτελεί  απαραίτητη προϋπόθεση, βάση σύμβασης, για την έναρξη λειτουργίας του μέτρου της Ανακύκλωσης από τους ιδιώτες που ανέλαβαν το έργο.

Δυο τα σενάρια

Δυο είναι οι νέες προτάσεις που εξετάζει ο Δήμος Χίου. Η πρώτη αφορά στην αξιοποίηση αποθήκης, πρώην ιδιοκτησίας Ζαφειράκη, στα Ταμπάκικα και η άλλη το κτίριο του παλιού εργοστασίου αλουμινίου, ανάμεσα στο Χαλκειός και τους Βαβύλους.

Για το κτίριο στα Ταμπάκικα θεωρείται πλεονεκτική η θέση του, ωστόσο εκφράζονται επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο να προκληθούν αντιδράσεις από τους περιοίκους. Για την δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση του Δήμου με τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου, συζήτηση που θα εξαρτηθεί από τις οικονομικά απαιτήσεις του για το κόστος της ενοικίασης.

Από το Δήμο Χίου εντείνονται οι προσπάθειες για την εξεύρεση χώρου, που αποτελεί το τελευταίο εμπόδιο στην έναρξη της ανακύκλωσης.

Έρχονται οι κάδοι

Όσο ανέτοιμος είναι ο Δήμος, τόσο έτοιμη δείχνει η εταιρεία «Οικόπολις», που ήδη έχει ξεκινήσει να παραλαμβάνει τους ειδικούς κάδους για την Ανακύκλωση και έχει σε αναμονή τα ειδικά μηχανήματα και φορτηγά. Αμέσως μόλις δοθεί από το Δήμο «πράσινο φως» και βρεθεί ο κατάλληλος χώρος, η Ανακύκλωση μπορεί να ξεκινήσει από την εταιρεία μέσα σε διάστημα δυο ημερών, εξηγεί εκπρόσωπος της με δηλώσεις του στον «π».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ