25.5.2016 13:17

Στον μανάβη με ένα κλικ!

Ο Γ. ΠΛΟΥΜΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΑΝΑΒΙΚΑ ΣΤΗ ΧΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Πάνω από ένα αιώνα η οικογένεια Πλουμή είναι μέσα στην αγορά. Εκατό και πλέον χρόνια στον χώρο του εμπορίου είναι ικανά να δώσουν την εμπειρία, τη γνώση, την ετοιμότητα αλλά και το ρίσκο, όταν αυτό απαιτείται για καινοτόμες αποφάσεις.

Μπορεί ο παππούς του Γ. Πλουμή να ξεκινούσε το 1914 με ένα μπακαλικάκι , το 2016 ο εγγονός μπορεί αν υπερηφανεύεται ότι πρωτοπορεί θέτοντας σε λειτουργία το πρώτο ηλεκτρονικό μανάβικο στη Χίο κι ένα από τα πρώτα σε όλη τη χώρα.

Κλικ και φρούτο

Το μανάβικο ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από λίγες μέρες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.manavischios.gr. Η διαδικασία είναι απλή επιλέγεις τα φρούτα τα λαχανικά ή οποιαδήποτε άλλα προϊόντα διατίθενται και στη συνέχεια τον τρόπο πληρωμής, με αντικαταβολή ή με χρεωστική κάρτα. Σε λίγη ώρα από την καταχώρηση της παραγγελίας, τα προϊόντα βρίσκονται ολόφρεσκα στην πόρτα σου, χωρίς ταλαιπωρία, χωρίς να μπλέκεις στην κίνηση χωρίς καν να σηκωθείς μπροστά από τον υπολογιστή. "Δεν το βλέπω ως άμεσα ανταποδοτικό αλλά ακολουθώντας τους καιρούς και βλέποντας ότι οι  νέες γενιές χρησιμοποιούν ευρέως το ίντερνετ και το διαδίκτυο για τις αγορές τους.  Είναι ο νέος τρόπος ζωής Πιστεύω και ευελπιστώ ότι με αυτό μου το βήμα,  θα πάρω κι ένα μέρος της αγοράς. Έχουμε ένα σύγχρονο κατάστημα στο κέντρο της πόλης, έχουμε πάρει ISO κάνουμε ότι μπορούμε να είμαστε κοντά στον πελάτη με την ποιότητα και την εξυπηρέτηση που παρέχει ένα μοντέρνο μανάβικο. Μέσα σε όλα αυτά εντάσσεται και το On line κατάστημα μας" δήλωσε στον "π" ο Γιάννης Πλουμής μιλώντας εκ μέρους του αδερφού του και του κ. Χρυσούλη που είναι συνιδιοκτήτες της επιχείρησης.

Κάντο όπως το fagi.gr

Η ιδέα ξεκίνησε από ιστοσελίδες όπως το Fagi.gr. "Δεν είχε ζητήσει κάποιος κάτι ανάλογο αλλά σκεφτήκαμε πως θα υπήρχε κοινό,  ειδικά ο νέος κόσμος  για αγορές προϊόντων μαναβικής, αντί για έτοιμου φαγητού. Και κάπως έτσι ξεκίνησε ", περιγράφει στον "π" τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε την κατασκευή του συγκεκριμένου site ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από το www.manavischios.gr, ο Μ. Τέττερης.

Ο ίδιος ξεκίνησε το στήσιμο του On line καταστήματος, και του έδωσε την εικόνα που έχει σήμερα, μια εικόνα σύγχρονη και κυρίως λειτουργική και εύχρηστη ακόμη και γι αυτούς που δεν έχουν μεγάλη εξοικείωση με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις on line αγορές. "Ειδικά για τους νέους είναι πιο εύκολο να αγοράσουν μέσω υπολογιστή. Σπάνια θα πάρουν τηλέφωνο για να παραγγείλουν τα φρούτα και τα λαχανικά τους. Στον υπολογιστή τα έχουν μπροστά τους και έτσι περιμένουμε πως σύντομα θα αρχίσει να αυξάνεται ο αριθμός εκείνων που θα επιλέγουν αυτόν τον τρόπο για τις αγορές τους", συνεχίζει ο κ. Τέττερης.

Το μέλλον στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Ο ίδιος θεωρεί ότι το μέλλον είναι στις ηλεκτρονικές αγορές και πως αργά αλλά σταθερά και προκειμένου να ανταγωνιστούν τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων που εκτός Χίου αποστέλλουν τα προϊόντα τους ηλεκτρονικά στο νησί, οι επαγγελματίες θα ακολουθήσουν αυτή την οδό, προσφέροντας κι αυτή τη δυνατότητα στους πελάτες τους. "Ακόμη κι αν δεν το πιστεύουν, ως μέσο,  κάποιοι θα οδηγηθούν από τα πράγματα εκεί. Θα αποκτήσουν ένα e- shop για να είναι κι εκείνοι στον χάρτη", κατέληξε ο κ. ΤΈΤΤΕΡΗς

 

Προοπτική για το μέλλον

Είναι ακόμη πολύ νωρίς για τον κ. Πλουμή να βγάλει συμπεράσματα. Ο ίδιος πιστεύει πως αυτή η κίνηση θέλει χρόνο για να αξιολογηθεί. " Η παραδοσιακή νοικοκυρά δύσκολα θα πάει στον υπολογιστή. Θέλει τον χρόνο της, δεν είναι όπως οι νέοι, έχει άλλη κουλτούρα. Αν έχει αποδοχή, απόδοση κ.λπ .το ηλεκτρονικό κατάστημα θα χρειαστεί τουλάχιστον μια τετραετία για να το κρίνουμε. Ο Χιώτης τρώει φρούτα κι ευτυχώς ακόμη στην Ελλάδα όσο κι αν αυτό μας φαίνεται παράξενο, τα φρούτα είναι φτηνά σε σχέση με το εξωτερικό", καταλήγει ο κ. Πλουμής.

Την επόμενη φορά που θα χρειαστείτε τη μαναβική σας, μην αγχωθείτε για την κίνηση το παρκάρισμα ή τις καιρικές συνθήκες. Αν κατοικείτε στην πόλη, πέντε λεπτά στον υπολογιστή αρκούν και η παραγγελία σας θα είναι στην... πόρτα σας!

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ