14.7.2021 18:46

Στον "αέρα" γάμοι και δεξιώσεις και στη Χίο μετά τα νέα μέτρα

Από 16 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου θα ισχύσουν τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση στον χώρο της εστίασης. Πλέον οι καταστηματάρχες έχουν τη δυνατότητα να οργανωθούν και να ξεκινήσουν τη λειτουργία των καταστημάτων τους γνωρίζοντας τα νέα μέτρα.

Ο Πρόεδρος των Καταστημάτων Εστίασης, Κ. Βεζέρης αναφέρθηκε στα νέα μέτρα τα οποία αφορούν κυρίως τους εσωτερικούς χώρους όπου θα επιτρέπεται να εισέρχονται μόνο οι εμβολιασμένοι. Μάλιστα ο έλεγχος θα πραγματοποιείται με την εφαρμογή Covidfree.gr μέσω της οποίας ο κάθε καταστηματάρχης θα ελέγχει το πιστοποιητικό εμβολιασμού των πελατών.

Το νέο μέτρο ανησυχεί τον κ. Βεζέρη κυρίως όταν θα έρθει το φθινόπωρο όπου οι περισσότεροι πελάτες θα προτιμήσουν τους εσωτερικούς χώρους. Ιδιαίτερο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν όμως και αυτή την περίοδο τα κλειστά κέντρα διασκέδασης:

«Στα κλειστά κέντρα διασκέδασης όπου θα γίνεται ένας γάμος 200-300 ατόμων θα πρέπει να γίνει διαχωρισμός και μόνο οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να διασκεδάσουν στη δεξίωση του γάμου».

Με τα νέα μέτρα ακυρώνεται και η όποια προσπάθεια του Συλλόγου να τηρήσει μια ενιαία γραμμή προκειμένου να αποφευχθεί ο διαχωρισμός ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη. Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενες δηλώσεις του κ. Βεζέρη κυριαρχούσε ένα δίπολο στους καταστηματάρχες σχετικά με τον τρόπο που θα λειτουργούσαν.

Ερωτώμενος για την νέα ρύθμιση η οποία αφορά τους καθήμενους ο κ. Βεζέρης σχολίασε:

«Βρισκόμαστε στην Ελλάδα και όπως καταλαβαίνετε δεν μπορεί κάποιος καθήμενος να διασκεδάσει. Σίγουρα θα υπάρξουν και οικονομικές συνέπειες».

Η εστίαση αναμένει την άφιξη επισκεπτών καθώς αποτελεί και την μοναδική ελπίδα για να ορθοποδήσει:

«Από ότι πληροφορήθηκα οι καμπίνες είναι μισές και όχι ολόκληρες λόγω covid-19. Ναι μεν έρχονται γεμάτα τα καράβια αλλά ουσιαστικά είναι μισο-γεμάτα άρα θα υπολειτουργήσουμε».

Κλείνοντας εκτός από τον τουρισμό η εστίαση εναποθέτει τις ελπίδες της και στην άφιξη φοιτητών στο νησί από τον Αύγουστο και μετά.

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ