21.11.2022 7:04

Στο προσκήνιο νέα μαρτυρία ανήλικης που ζούσε στην δομή της Κιβωτού στο Αίπος

Μία νέα μαρτυρία ενός κοριτσιού, αυτή τη φορά από δομή της Κιβωτού στη Χίο έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Η ανήλικη υποστηρίζει ότι τα περιστατικά βίας δεν ήταν μεμονωμένα και περιέγραψε στην ΕΡΤ όσα φέρεται να βίωσε στη δομή.

Η ανήλικη ισχυρίστηκε πως τα παιδιά της «Κιβωτού» ζούσαν αποκομμένα από την υπόλοιπη κοινωνία και όπως είπε πολλές φορές τους απαγόρευαν να μιλούν ακόμη και μεταξύ τους.

«Έπεφτε ξύλο, σε έβαζαν τιμωρία στην απομόνωση, δεν σου επέτρεπαν να μιλάς με τα άλλα παιδιά και έλεγαν στα άλλα παιδιά ότι δεν κάνει να σου μιλάνε» τόνισε.

Η κοπέλα έζησε στη δομή της Χίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, από τα 7 έως τα 14 της χρόνια, ενώ σήμερα βρίσκεται σε ξενώνα άλλης οργάνωσης μακριά από τη Χίο.

«Από τη δομή εκείνη έφυγα γιατί άρχισα να βγάζω την αλήθεια και να τα λέω και στους ψυχολόγους και έξω. Αυτοί δεν το ήθελαν και έλεγαν στα άλλα παιδιά ότι αν δεν πεις αυτά που θέλουν σου βάζουν τιμωρία».

Όπως τόνισε τα περιστατικά βίας δεν ήταν μεμονωμένα: «Όλο το περιβάλλον ήταν έτσι και όλα τα παιδιά είχαμε πολύ χάλια ψυχολογία. Μας εκβίαζαν για να μην πούμε τι συμβαίνει».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ