1.2.2023 10:14

Στηρίζει την απεργία των εκπαιδευτικών της Ναυτικής Εκπαίδευσης το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ

Σε 48ωρη Πανελλαδική Απεργία στις 2 και 3 Φλεβάρη προχωρούν οι εκπαιδευτικοί της ναυτικής εκπαίδευσης μετά από απόφαση του σωματείου της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΠΕΕΔΝΕ).

Η διαχρονική υποχρηματοδότηση και υπονόμευση, της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης έχει προκαλέσει σωρεία οξυμμένων προβλημάτων, όπως οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό με την πλειοψηφία τους να είναι χαμηλόμισθοι, ωρομίσθιοι και όχι μόνιμοι.

Η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στη Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση βαραίνει όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα , που έχουν στρώσει το έδαφος στην δημιουργία των ιδιωτικών σχολών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο Ναυτιλίας, όπως επαναδιατύπωσε πρόσφατα ο υπουργός, ετοιμάζουν την κατάθεση νομοσχεδίου που έχουν αναθέσει την προετοιμασία του στο Ίδρυμα Ευγενίδη στην κατεύθυνση σύμπραξης της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης. 

Η μόνη απάντηση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και αυτής της κυβέρνησης, είναι ο οργανωμένος, μαζικός αγώνας, για δουλειά με δικαιώματα που θα συμβαδίζουν με τις σύγχρονες και διευρυμένες ανάγκες όλων των εργαζόμενων στη Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση!

Το ΝΤ ΧΙΟΥ της ΑΔΕΔΥ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην 48ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΠΕΕΔΝΕ στις 2 και 3 Φλεβάρη και συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών, μετεκπαιδευόμενων, σπουδαστών της ΑΕΝ Χίου για: 

Αποκλειστικά – Ενιαία – Δημόσια – Ανώτατη – Δωρεάν Ναυτική Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση, με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

Επανακαθορισμό της ωριαίας αντιμισθίας για το ΙΔΟΧ προσωπικό με σημαντική αύξηση των αποδοχών ώστε όλες οι διάφορες κατηγορίες του ΕΕΠ να τύχουν ίσης και δίκαιης μεταχείρισης. 

Επίσης καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμης του να πάρουν αποφάσεις στήριξης του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων στην Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση!!!

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ