29.7.2016 14:16

Στην αναμονή για την χρηματοδότηση των επισκευών του 1ου και 3ου Λυκείου

Στο κενό φαίνεται να πέφτουν οι προσπάθειες της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και του Δήμου Χίου για χρηματοδότηση από τον ΟΣΚ της επισκευής των σχολικών κτιρίων του 1ου και 3ου Λυκείου. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο η μελέτη έχει αποσταλεί από πέρσι τον Αύγουστο στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων αλλά απάντηση ακόμη δεν έχει δοθεί. « Η μελέτη συντάχθηκε δίχως κανένα κόστος από την τεχνική μας υπηρεσία και προβλέπει επισκευαστικές εργασίες ύψους 530.000 ευρώ. Προσφάτως επισκεφτήκαμε τον ΟΣΚ με τον Δήμαρχο, τον τοπικό κυβερνητικό βουλευτή και τον πρόεδρο της δημοτικής επιτροπής παιδείας και μας υποσχέθηκαν για μία ακόμη φορά ότι θα μας δώσουν τα χρήματα για τις επισκευές. Ο χρόνος όμως περνάει, η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και φοβάμαι ότι θα έρθουμε αντιμέτωποι και πάλι με φαινόμενα πλημμυρών», αναφέρει στον «π» ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Παπαδόπουλος.

100.000€ για 100 σχολεία

Ταυτόχρονα ο αντιδήμαρχος υπογράμμισε ότι τα χρήματα που αποστέλλει το Υπ. Εσωτερικών για τα σχολεία δεν επαρκούν να καλύψουν ούτε τις βασικές λειτουργικές τους ανάγκες. «Με 100.000 ευρώ για 100 σχολεία τι προγραμματισμό έργων να κάνεις; Εμείς ως Δήμος δεν έχουμε χρήματα να επισκευάσουμε τα δύο σχολεία. Συντάξαμε την μελέτη όπως μας ζήτησαν και αναμένουμε την χρηματοδότηση, η οποία όμως καθυστερεί και δεν έχουμε χρονικά περιθώρια», είπε ο κ. Παπαδόπουλος προσθέτοντας ότι απέστειλε νέο έγγραφο στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης με το οποίο τον ενημερώνει για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ