5.8.2013 12:16

Στη Βουλή το έργο του οδικού άξονα Μερσινίδι- Συκιάδα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

Άλλο ένα επεισόδιο ανολοκλήρωτου Χιώτικου έργου θα παιχτεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «π» για το ημιτελές έργο της βελτίωσης του οδικού άξονα Μερσίνίδι – Συκιάδα, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατέθεσε σχετικό ερώτημα προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μ. Χρυσοχοϊδη.

«Κατανοείτε ότι η ΕΕ θα υποχρεωθεί να ζητήσει πίσω τα κονδύλια που εκταμίευσε για την ολοκλήρωση του έργου; Έχετε συναίσθηση ότι χωρίς το απαιτούμενο ποσό, ακόμα και εάν βρεθεί νέος ανάδοχος, το έργο δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την ανάθεση σε άλλη εταιρεία του έργου της διάνοιξης του οδικού δικτύου της Βόρειας Χίου, αλλά και την παροχή σαφών οδηγιών/παρεμβάσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου και στη Διαχειριστική Αρχή Βορείου Αιγαίου, προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί.

Αναλυτικά ο κ. Χρυσοχοϊδης καλείται να απαντήσει στον Τ. Κουίκα τα ακόλουθα:

1.Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να ανατεθεί σε άλλη εταιρεία η ολοκλήρωση της διάνοιξης του οδικού δικτύου της Βόρειας Χίου; Θα προκηρύξετε νέο μειοδοτικό διαγωνισμό ώστε να λάβετε τις αναγκαίες προσφορές;

2.Τελικά ποιες παρεμβάσεις - οδηγίες θα δώσετε στη Π.Ε Χίου; Το έργο θα ολοκληρωθεί με όποιο κόστος ή «θα ολοκληρωθούν τα βασικά»;

3.Με ποιο τρόπο θα συνδράμετε προς την Περιφερειακή Ενότητα Χίου και τη Διαχειριστική Αρχή Βορείου Αιγαίου;

4. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, έχει προβλεφθεί η πλήρης αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής;

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ