18.11.2021 14:29

Σταθεροί αιμοδότες οι σπουδαστές της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Χίος στέλνει φιάλες αίμα σε μεγάλα αστικά κέντρα

Μαζική ήταν η συμμετοχή των σπουδαστών στην αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την Προϊστάμενη του τμήματος αιμοδοσίας, Α. Σωτηρίου η στήριξη των σπουδαστών είναι σταθερή καθώς συμμετέχουν και σε αιμοδοσίες που πραγματοποιούνται εκτός της σχολής.

«Η προσέλευση των σπουδαστών είναι συγκινητική και εδώ θέλω να τονίσω ότι η σχολή Μηχανικών είναι ο σύλλογος που κρατά ζωντανό το νησί δίνοντας το αίμα του όχι μόνο συμμετέχοντας σε ομαδικές δράσεις αλλά και καθημερινά καθώς έρχονται παιδιά και αιμοδοτούν στο Νοσοκομείο» δήλωσε η κα. Σωτηρίου.

Εκτός από αιμοδότες αρκετοί ήταν και οι νέοι που θέλησαν να γίνουν δότες μυελού των οστών όπως ανέφερε η ιατρός, Δ. Ανταράκη.

Συμπληρώνοντας η Εκπρόσωπος ΑΕΝ Μηχανικών, Ε. Αϊβαλιώτου τόνισε τη σημασία που έχει για την Διοίκηση της σχολής οι σπουδαστές να στηρίζουν καθημερινά την προσπάθεια του τμήματος αιμοδοσίας. 

Μάλιστα η αιμοδοσία στο χώρο της σχολής, για αρκετό διάστημα λόγω του υψηλού αριθμό των σπουδαστών –συνολικά 400- δεν πραγματοποιούνταν  με αποτέλεσμα σήμερα να είναι μια ξεχωριστή αιμοδοσία για την σχολή.

Το τμήμα αιμοδοσίας «χέρι βοήθειας» σε Θεσσαλονίκη

Η κα. Σωτηρίου τόνισε μεταξύ άλλων και την ουσιαστική συνεισφορά του τμήματος σε άλλα αστικά κέντρα όπου διαπιστώνονται και ελλείψεις:

«Θέλω να πω ότι το νησί μας έχει υψηλό ποσοστό εθελοντισμού και μάλιστα είναι σε θέση να βοηθάει και περιστατικά εκτός Χίου… αυτή την στιγμή σε μεγάλα αστικά κέντρα ακόμα και στη Θεσσαλονίκη είναι αισθητό το πρόβλημα λόγω της πανδημίας... στέλνουμε μηνιαίως 1-2 φορές αίμα».

Τέλος το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χίου συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις αιμοδοσίας με επόμενο σταθμό την Καλαμωτή.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ