19.4.2020 17:02

Σοκάρουν οι εικόνες από την καμένη ΒΙ.ΑΛ.

Σταμάτης Κάρμαντζης: Η κυβέρνηση να κλείσει άμεσα τη ΒΙ.ΑΛ. και να δημιουργήσει νέα μικρότερη και πλήρως ελεγχόμενη δομή μακριά από κατοικημένη περιοχή

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ομάδα Europe Must Act από το εσωτερικό του hotspot της ΒΙ.ΑΛ. και οι οποίες αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής στο εσωτερικό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Το πρώτο φως της ημέρας ανέδειξε σε όλη του τη διάσταση το μέγεθος της καταστροφής αφού ακόμα και τα ραμπ χολ όπου διέμεναν οικογένειες και ευπαθείς ομάδες παραδόθηκαν στις φλόγες. 

Έτσι δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες από τη μια στιγμή στην άλλη, έχασαν ακόμα και τα λιγοστά τους υπάρχοντα με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις να σπεύδουν να μοιράσουν ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης και όμως που δεν τους επιτράπηκε τελικά από τις αρχές. 

Στον απολογισμό των δύο καμένων αυτοκινήτων, της καντίνας και των οικίσκων προστέθηκαν ζημιές στις εγκαταστάσεις φαγητού, στους αστυνομικούς οικίσκους αλλά και στο info Point της Υπατης Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. 

Σταμάτης Κάρμαντζης: Να κλείσει επιτέλους το αίσχος της ΒΙ.ΑΛ. 

Την ίδια ώρα φωνή αγανάκτησης υψώνει μέσα από δήλωση του ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης κάνοντας λόγο για επικίνδυνα γεγονότα και φέρνοντας προ των ευθυνών της την κυβέρνηση για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. 

Ο ίδιος μάλιστα ζητά το άμεσο κλείσιμο της ΒΙ.ΑΛ. και την ταυτόχρονη δημιουργία μικρότερης δομής μακριά τόσο από το Χαλκειός όσο και από οποιαδήποτε κατοικημένη περιοχή πάνω στο νησί. 

Αναλυτικά η δήλωση του Δημάρχου Χίου

Τα χθεσινά απαράδεκτα, θλιβερά και επικίνδυνα γεγονότα στη ΒΙΑΛ, παρά την αγιότητα των ημερών, κραυγάζουν με τον πιο ηχηρό τόνο προς την Κυβέρνηση ότι η εν λόγω δομή πρέπει να κλείσει αμέσως. Με ευθύνη της Πολιτείας πρέπει να δημιουργηθεί- μακριά από το πολύπαθο Χαλκειός και κάθε άλλη κατοικημένη περιοχή της Χίου- ένας μικρός και απόλυτα ελεγχόμενος χώρος προσωρινής παραμονής προσφύγων – μεταναστών.

Η κατάσταση προ πολλού έχει φτάσει στο απροχώρητο. 

Απαιτούνται άμεσες και αποφασιστικές λύσεις με σεβασμό στον τόπο και τους ανθρώπους μας. Η φωνή μας πρέπει να εισακουστεί! Εδώ και Τώρα!

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ