11.4.2016 13:47

Σηκώνουν επιπλέον φράχτη στη ΒΙ.ΑΛ. [ΦΩΤΟ]

ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΖΩΝΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΧΑΛΚΕΙΟΣ

Στη θωράκιση του Κέντρου Κράτησης προσφύγων και μεταναστών στη ΒΙ.ΑΛ. προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας τα συνεργεία του Δήμου Χίου και της 96 ΑΔΤΕ με σκοπό τη δημιουργία ζώνης αστυνόμευσης περιμετρικά του Κέντρου στο Χαλκειός.

Τα χωματουργικά μηχανήματα προχώρησαν στη δημιουργία ζώνης ασφαλείας για δύο λόγους. Πρώτον για να γίνεται 24ωρη περιπολία γύρω από το κέντρο ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα φυγής, όπως έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και δεύτερον για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στα γύρω αγροκτήματα ιδιαίτερα την θερινή περίοδο.

Ο σχεδιασμός προβλέπει την 24ωρη αστυνόμευση με πεζές και μηχανοκίνητες περιπολίες ενώ κατόπιν αιτημάτων των κατοίκων των Καμποχώρων θα «σηκωθεί» και δεύτερη περίφραξη περιμετρικά του hotspot.  

Επιπλέον όλη η έκταση του hotspot τόσο περιμετρικά του Κέντρου όσο και εσωτερικά θα στρωθεί με 3Α ώστε σε περίπτωση επεισοδίων να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι πέτρες από πρόσφυγες και μετανάστες. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ