17.5.2020 19:31

Σε φιλανθρωπικά σωματεία της Χίου ο Σταυρός του Αγίου Ισιδώρου

Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εορτάστηκε η Μνήμη του Πρωτομάρτυρα της Χίου Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ισιδώρου, την Κυριακή 17/5 στον Ιερό Μητροπολητικό Ναό.

Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μάρκου πάνω στα ιερά και χαριτόβρυτα λείψανα του Αγίου, με τη συμμετοχή αρκετών πιστών εντός του Ναού αλλά και στον προαύλιο χώρο, τηρουμένων των προϋποθέσεων της Εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου.

Ο Μητροπολίτης Μάρκος, απένειμε το ανώτατο παράσημο της Χιακής Εκκλησίας σε ιστορικά χριστιανικά φιλανθρωπικά σωματεία του νησιού, τιμώντας τα για την διαχρονικά φιλανθρωπική τους διακονία.

Συγκεκριμένα απένειμε στον σταυρό του Αγίου Ισιδώρου στην Φιλόπτωχο Αδερφότητα Κυριών (1906), την Ορθόδοξη Χριστιανική Ένωση Κυριών και Νεανίδων Χίου (1925), και τον Σύνδεσμο Κυριών Περιθάλψεως Απόρων Ασθενών Χίου (1946).

Μετά τήν Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία, ἀκολούθησε μέ ἱερή συγκίνηση, Ἱερά Λιτανεία τοῦ Ἱεροῦ Λειψάνου τοῦ Ἁγίου Ἰσιδώρου γύρω ἀπό τόν Ἱ. Ναό, τό ὁποῖον περιέφεραν με ευλάβεια τέσσερις κατασκηνωτές τῆς Κατασκηνώσεως τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν «ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ» καί μέ τήν συμμετοχή τοῦ πιστοῦ λαοῦ.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ