Κοινωνία

30/5/16 16:52

τελ. ενημ.: 30/5/16 16:52

Σε λειτουργία ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Αμανή

Χρόνο και χρήμα, εξοικονομεί στον Δήμο Χίου η έναρξη της λειτουργίας του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην περιοχή της Αμανής. Ο σταθμός τέθηκε την Παρασκευή σε δοκιμαστική λειτουργία, εντοπίστηκαν τα "τρωτά" του σημεία και θα ξεκινήσει κανονικά τη λειτουργία τους.

Όπως σχολίασε στον "π" ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γ. Μπελέγρης, "Ο ΣΜΑ στην Αμανή λειτούργησε δοκιμαστικά. Τη Δευτέρα, θα τοποθετήσουμε  κομμάτια λαστιχένια κάτω από το χωνί για να μην παίρνει τα απορρίμματα ο αέρας και είναι έτοιμος για να εξυπηρετήσει την Αμανή".

Η λειτουργία του ΣΜΑ στην  περιοχή του παλιού ΧΑΔΑ στη Βολισσό θα απαλλάξει την υπηρεσία καθαριότητας από τα παραπανίσια δρομολόγια που κοστίζουν σε καύσιμο, σε φθορές μηχανημάτων αλλά και σε εργατοώρες, ειδικά τη θερινή περίοδο που οι ανάγκες είναι πιο αυξημένες. "Το χειμώνα απαιτείται για την αποκομιδή των απορριμμάτων ένα δρομολόγιο την εβδομάδα. Το καλοκαίρι όμως χρειάζονταν ένα απορριμματοφόρο να κατεβαίνει στη Βέσσα κάθε μέρα. Άρα για τρεις μήνες τουλάχιστον δεν είναι μόνο τα καύσιμα που εξοικονομούνται αλλά και ο χρόνος που απαιτείται για το δρομολόγιο, ο οποίος  θα μετατραπεί σε πιο συχνή αποκομιδή των απορριμμάτων στην Αμανή" κατέληξε ο αντιδήμαρχος.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση