16.6.2021 8:31

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα για το αντεργατικό νομοσχέδιο

Κορυφώνεται σήμερα στη Βουλή η σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το εργασιακό νομοσχέδιο και το βράδυ θα ακολουθήσει ονομαστική ψηφοφορία.

Στο μεταξύ η ΑΔΕΔΥ με νέα της ανακοίνωση χθες τον βράδυ γνωστοποίησε ότι η προγραμματισμένη για σήμερα 24ωρη απεργία στο Δημόσιο πραγματοποιείται κανονικά.

«Η απεργία σε όλο το Δημόσιο θα πραγματοποιηθεί κανονικά, εκτός από τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων», αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.

«Το ίδιο ακριβώς αποφάσισε και το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στην με αρ. 375/2021 απόφασή του, η οποία εκδόθηκε αργά απόψε και επιδόθηκε στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. πριν λίγο, και η οποία σε καμία περίπτωση δεν κρίνει παράνομη και καταχρηστική την απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.», συνεχίζει αναφερόμενη στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα χθες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή σχετικά με την 24ωρη απεργία στις 16/6, για τη διασφάλιση των Πανελλαδικών Εξετάσεων, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη κινητοποίηση, μπορεί να θέσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην απρόσκοπτη συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την ομαλή διενέργειά τους.

Αργότερα, η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε την απόφασή της να εξαιρέσει από την απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Ιουνίου τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας, που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων.

Αλλαγή κατεγράφη και όσον αφορά τις κινητοποίησεις των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς. Στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί έως και τη λήξη της βάρδιας θα πραγματοποιήσουν τελικά οι εργαζόμενοι σε ηλεκτρικό και τραμ, ο οποίοι σε ανακοίνωσή τους τονίζουν πως δεν θα συμμετέχουν στην απεργία όλο το 24ωρο, προκειμένου να διευκολύνουν τις μαθητές που δίνουν Πανελλαδικές.

Έπειτα, το βράδυ,  το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία της ΑΔΕΔΥ  κατά του εργασιακού νομοσχεδίου, έως τις 10 το πρωί, όσον αφορά στην συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των σωματείων των Μέσων Μεταφοράς.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ