5.10.2021 14:29

Προς «νέα κανονικότητα» για εμβολιασμένους – Τι θα ανακοινωθεί αύριο

Στην κατεύθυνση της αλλαγής φιλοσοφίας σε όλα τα επίπεδα, όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας, προχωρά η κυβέρνηση, ενόψει και των αυριανών ανακοινώσεων από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είναι πιθανόν να δούμε τροποποιήσεις, «απελευθερώνοντας» περαιτέρω τους εμβολιασμένους. «Οι εμβολιασμένοι έχουν προστατευθεί, οι ανεμβολίαστοι είναι που κινδυνεύουν», ανέφεραν οι ίδιες πηγές, θέτοντας ένα πλαίσιο για το πώς θα κινηθεί από εδώ και στο εξής η κυβέρνηση.

Κατά πληροφορίες, λοιπόν, το Μαξίμου ζυγίζει το ενδεχόμενο κατάργησης των υφιστάμενων μέτρων, όπως για παράδειγμα το να μπαίνει μια περιοχή στο «κόκκινο» και να έχει νυχτερινό lockdown, αφού ούτως ή άλλως οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους διασκέδασης.

Όσο μπαίνουμε στον χειμώνα οι κλειστοί χώροι ούτως ή άλλως είναι μόνο για εμβολιασμένους. Το εύλογο ερώτημα είναι γιατί στις κόκκινες για παράδειγμα περιοχές να κλείνουν τα μαγαζιά από τη 1 έως τις 6, ενώ θα μπορούσαν να μείνουν ανοιχτά για τους εμβολιασμένους και απλά να μην έχουν πρόσβαση οι μη εμβολιασμένοι.

Συνεπώς βάσει του παραπάνω συλλογισμού δεν αποκλείεται να δούμε κατάργηση των επιδημιολογικών «χρωμάτων» και απλά έναν καθαρό διαχωρισμό ενόψει του χειμώνα μεταξύ εμβολιασμένων και μη, που ούτως ή άλλως υπάρχει, απλά δεν γινόταν αισθητός λόγω θέρους, καθώς άπαντες κάθονταν έξω.

Η νέα λογική της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας αποτυπώνεται και στις προθέσεις ενόψει των παρελάσεων. Παρά το γεγονός πως η πανδημία, ειδικά από την Λάρισα και πάνω επελαύνει, όπως φαίνεται, θα γίνουν κανονικά.

Χθες ο Μάκης Βορίδης ξεκαθάρισε πως παρελάσεις θα πραγματοποιηθούν με την τήρηση των μέτρων. Αυτό είναι το πλάνο και πλην εξαιρετικού απροόπτου, δηλαδή μιας μεγάλης έξαρσης, οι παρελάσεις φέτος θα γίνουν

Αύριο Τετάρτη θα υπάρξουν ανακοινώσεις αρμοδίως «με στόχο να εκπέμπουμε πολύ καθαρά μηνύματα σε σχέση κυρίως με τους εμβολιασμένους», όπως είπε, άλλωστε, ο πρωθυπουργός χθες κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, προαναγγέλλοντας το τι μέλλει γενέσθαι.

Πηγή: Καθημερινή 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ