10.4.2020 13:26

Ποιος μετανάστης θα πέσει μέσα σε αυτό το πηγάδι;

Επιστολή αγανάκτησης από κάτοικο του Χαλκειούς που κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπή με τον νόμο εξαιτίας αδιαφορίας των αρχών

Επιστολή αγανάκτησης που κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπή με τον νόμο εξαιτίας αδιαφορίας των αρχών, απέστειλε στον «π» κάτοικος του Χαλκειούς.

Όπως εξηγεί σε αυτή, έχει στην κατοχή της αγροτεμάχιο 400 μ. από το hotspot της ΒΙ.ΑΛ. εντός του οποίου βρίσκεται πηγάδι, που παλαιότερα χρησιμοποιούνταν για την άντληση νερού.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια, παρότι ήταν περιφραγμένο, μετανάστες αφαίρεσαν από αυτό σίδερα και ξύλα προκειμένου να κατασκευάσουν πρόχειρα καταλύματα με αποτέλεσμα αυτό να είναι ακάλυπτο.

Παρά τις προσπάθειές της να το καλύψει εκ νέου, τα υλικά που χρησιμοποιούνται εξαφανίζονται σε σύντομο χρονικό διάστημα κάτι που σημαίνει ότι το πηγάδι συνεχίζει να παραμένει ανοιχτό αποτελώντας εστία κινδύνου για τους μετανάστες.

Η ίδια παρακαλεί για την παρέμβαση των αρχών πριν βρεθεί κατηγορούμενη από τον νόμο και πριν χαθεί άδικα μία ζωή.


Αναλυτικά η επιστολή της στον «π»

Αξιότιμε κ. Φύκαρη,

Πήρα το θάρρος να σας στείλω αυτό το μήνυμα συνοδευόμενο με φωτογραφίες διότι θέλω να προλάβω τον τραυματισμό εάν όχι και θάνατο κάποιου διαμένοντα στη δομή φιλοξενίας της ΒΙ.ΑΛ..

Για να γίνω πιο σαφής έχω ένα αγροτεμάχιο σε απόσταση 400 μέτρων από τον οικισμό των προσφύγων στο οποίο υπάρχει ένα πηγάδι, όπου ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου είχε φτιάξει ένα μαγκάνι,  για να αντλεί νερό.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες κάποιοι, μάλλον από αυτούς που κατασκευάζουν πρόχειρα καταλύματα από διάφορα υλικά χρειάστηκαν σίδερα και ξύλα και προκειμένου να τα αγοράσουν προτίμησαν να τα αφαιρέσουν από το συγκεκριμένο σημείο.

Αυτό πέρα της οικονομικής και συναισθηματικής ζημιάς που είχε σε εμένα και στη μητέρα μου, με καθιστά υπεύθυνη σε περίπτωση που πέσει κάποιος εντός του πηγαδιού.

Έχω απευθυνθεί στην αστυνομία για παλαιότερες καταστροφές που έχουν κάνει στο συγκεκριμένο αγροτεμάχιο και έχουν καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας.

Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν αρκεί η καταγραφή. Πρέπει να γίνουν έργα για την αποφυγή ατυχήματος για το οποίο χωρίς να φταίω θα βρεθώ κατηγορούμενη με ξεσκέπαστο και μη περιφραγμένο πηγάδι.

Το είχα περιφράξει πρόσφατα πολλές φορές αλλά μάλλον όπως προκύπτει από γεγονότα, έχω γίνει για τους πρόσφυγες ένας καλός προμηθευτής δωρεά υλικών που χρειάζονται.

Σαν κραυγή απελπισίας ζητώ τη βοήθειά σας στο πρόβλημά μου τέλεια.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ