28.2.2020 16:29

ΦΩΤΟ- Κύριε Χρυσοχοΐδη αυτοί τα «έσπασαν» στα Μεστά

Από την πρώτη στιγμή το Politischios.gr έδωσε τη δική του μάχη με όσα μέσα διέθετε, προκειμένου να αποδειχθεί μέσα από πραγματικά περιστατικά η αλήθεια για τα έκτροπα των ΜΑΤ στο λιμάνι των Μεστών, λίγο πριν την αποχώρησή τους.

Τα λάθη

Η αρχή έγινε με ευθύνη της Αστυνομίας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, αφού ενώ ο αρχικός σχεδιασμός που υπήρχε ήταν, οι κλούβες των ΜΑΤ να φθάσουν στο λιμάνι των Μεστών ένα τέταρτο πριν την αναχώρηση του πλοίου για τον Πειραιά, παρακάμφθηκαν όλες οι οδηγίες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, με τις δυνάμεις να φθάνουν λίγο μετά τις 11 το πρωί ενώ το πλοίο έφευγε στις 12:50.

Αυτό έδωσε την ευκαιρία, συγκέντρωσης ομάδας 15-20 ατόμων έξω από το λιμάνι, που κατά τη διάρκεια της παραμονής των 2 ωρών των ΜΑΤ στη χερσαία ζώνη του Λιμένα των Μεστών, αντάλλαξαν αρκετά «γαλλικά» με τα ΜΑΤ να ανταπαντούν με την ίδια φρασεολογία.

Επιπλέον το προσωπικό του Λιμεναρχείου εκτέθηκε, εξαιτίας της ανοησίας της Αστυνομίας σε κίνδυνο, ενώ ακόμα και Λιμενικός προπηλακίστηκε από αλλόφρονα Ματατζή μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παρισταμένων.  

Τα έκτροπα

Σύμφωνα με τα αρχεία καταγραφής από την κάμερα του «π», τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 12:53 το μεσημέρι της Πέμπτης 27/2, με αφορμή τη ρίψη κροτίδας εντός του λιμένα αλλά σε μεγάλη και ασφαλή απόσταση από τα ΜΑΤ. Τότε δυνάμεις των ΜΑΤ, παρουσία του διοικητή τους, που φάνηκε επικίνδυνα ανεπαρκής στην διαχείρισή τους, φόρεσαν κράνη, πήραν τα γκλομπ στα χέρια και πηδώντας από τις περιφράξεις του λιμένα, βγήκαν στον δρόμο ξεκινώντας τα έκτροπα.

Σε εκείνο το σημείο, παρότι δεν καταγράφεται τουλάχιστον από την κάμερα του «π» ο διοικητής των δυνάμεων των ΜΑΤ, τους καλούσε να επιστρέψουν πίσω αλλά αγνοήθηκε επιδεικτικά. Όταν μάλιστα κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να τους ανακαλέσει στην τάξη, αρκέστηκε σε ρόλο θεατή των γεγονότων.

Παράλληλα από το εσωτερικό του λιμένα των Μεστών, 2-3 άτομα γέμιζαν ξανά και ξανά τα πιστόλια των χημικών, ρίχνοντας προς το βουνό όπου κατέφυγαν οι 20 συγκεντρωμένοι που βρίσκονταν εκτός λιμένα.

 

Παρότι τα άτομα διασκορπίστηκαν σχεδόν ακαριαία, οι ρίψεις χημικών συνεχίζονταν χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος. Όταν μάλιστα τα ΜΑΤ, αντιλήφθηκαν ότι δεν έχει καμία ουσία να κυνηγάς 20 άτομα (ανάμεσά τους και γυναίκες), καθότι δεν αποτελούσαν κίνδυνο για κανέναν, τότε αποφάσισαν να στραφούν σε έκτροπα.

Χωρίς καμία απολύτως δικαιολογία, ξεκίνησαν με τη χρήση γκλομπς και πετρών να σπάνε οποιοδήποτε αυτοκίνητο υπήρχε μπροστά τους σε κατάσταση ΑΜΟΚ ενώ την ίδια ώρα μέσα από το λιμάνι στελέχη των ΜΑΤ αποκαλούσαν τους Χιώτες Τουρκόσπορους, «πουτάνας παιδιά» και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου «Τουρκονήσια».

Η μανία των ΜΑΤ ήταν τέτοια, που ενώ οι συγκεντρωμένοι από ψηλά στο Βουνό εκλιπαρούσαν να μη σπάνε τα αυτοκίνητα, συνέχιζαν να ρίχνουν χημικά με τη χρήση πιστολιών προς το μέρος τους ακόμα και από τον καταπέλτη του πλοίου, χωρίς την παραμικρή σύσταση από τον διοικητή τους.

Σε μία προσπάθεια να βρεθούν αντιμέτωποι με τις πράξεις τους, ο «π» δημοσιοποιεί τις φωτογραφίες που τράβηξε από το σημείο, δηλώνοντας ότι ολόκληρο το υλικό καθώς και τα βίντεο είναι στη διάθεση της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ