21.5.2020 11:49

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Ανακοίνωσαν έναρξη εξεταστικής 4 μέρες πριν

Την έντονη αντίδραση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου προκάλεσε το γεγονός ότι χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση ανακοινώθηκε η έναρξη της εξεταστικής περιόδου την προσεχή Δευτέρα 25 Μαΐου. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του φοιτητικού συλλόγου του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Σωκράτη Κοντοπό, χθες 20/5 πραγματοποιήθηκε η Γενική συνέλευση του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η οποία και αποφάσισε η εξεταστική περίοδος του τμήματος να λάβει χώρα από την 25η Μαΐου 2020 μέχρι και την 26η Ιουνίου 2020. 

Το πρόγραμμα της εξεταστικής θα ανακοινωθεί σήμερα , σύμφωνα με την γραμματεία, ενώ ακόμα εκκρεμεί να ανακοινωθεί ο τρόπος με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η εξ αποστάσεως εξέταση σε κάθε μάθημα ξεχωριστά, από τον εκάστοτε καθηγητή.

Στην Γενική συνέλευση αντιπροτάθηκε η εξεταστική να πραγματοποιηθεί αρχές Ιουνίου, εκφράζοντας παράλληλα την δυσαρέσκεια του σώματος των φοιτητών σχετικά με την απαράδεκτη αυτή απόφαση. 

“Ο χρόνος ο οποίος δίνεται στους φοιτητές για προετοιμασία, εν όψει της εξεταστικής αυτής, είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ. Συγκεκριμένα , είναι 4 μέρες από την ανακοίνωση του προγράμματος , ενώ οι καθηγητές δεν έχουν λάβει  υπόψιν ότι μέχρι στιγμής οι φοιτητές δεν έχουν παραλάβει ακόμη τα συγγράμματα τους .  

Πρέπει να καταλάβουν οι καθηγητές, οι οποίοι έλαβαν και την εν λόγω απόφαση  ότι πρώτα από όλα ως ακαδημαϊκοί θα έπρεπε να αντιλαμβάνονται τη δύσκολη συνθήκη στην οποία βρισκόμαστε όλοι και τον εύλογο απαιτούμενο χρόνο για την προετοιμασία μας, για τη μελέτη μας και τις συνθήκες για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί”, αναφέρει σε ενημέρωσή του στο politischios.gr ο κ. Κοντοπός και συνεχίζει:   

“Κύριοι καθηγητές, θα έπρεπε να μας αντιμετωπίζετε ως φοιτητές και ανθρώπους που βιώνουν και οι ίδιοι τις δυσκολίες των καιρών. Δεν είναι δυνατόν η μεγαλύτερη μερίδα του συνόλου των καθηγητών, να αντιμετωπίζει την εξεταστική περίοδο σαν την τελευταία ώρα στην δουλειά. 

Ως Φοιτητικός Σύλλογος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων «Δ.Γληνός», εμπιστευόμασταν τους καθηγητές. Είχαμε την εντύπωση πως μπορούμε να στηριζόμαστε πάνω τους στα εύκολα και στα δύσκολα, πόσο μάλλον σε μια μικρή κοινότητα όπως αυτή του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Δυστυχώς, στην πράξη φάνηκε πως θα πρέπει να αναθεωρήσουμε πολλά από όσα πιστεύαμε.

Σεβόμαστε το έργο των καθηγητών και κατανοούμε πως δεν παύουν να υπάρχουν και εκείνοι που ενδιαφέρονται πραγματικά για τη μάθηση , όμως τις αποφάσεις τις λαμβάνει η πλειοψηφία, η οποία -αποδεδειγμένα πλέον- δεν αντιμετωπίζει έτσι την κατάσταση.

Αντιπρόταση του συλλόγου παραμένει ίδια και δεν αλλάζει σε καμία περίπτωση , η εξεταστική  να πραγματοποιηθεί από αρχές Ιουνίου , όπως συμβαίνει και στα υπόλοιπα τμήματα της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης. 

Δεν ευθύνονται οι φοιτητές για το γεγονός ότι το τμήμα δεν συνεδρίασε νωρίτερα”.


 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ