24.1.2013 13:40

Ούτε αυταπάγγελτα δεν παρενέβη η Δασική

ΑΠΝΟΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΛΕΙΔΟΥΣ

Αν και έχει περάσει περισσότερο από ένας μήνας, δεν έχει κινηθεί η διαδικασία διερεύνησης της υπόθεσης κοπής των πεύκων στο δάσος της Κλειδούς και της δολοφονίας των γερακιών της κατηγορίας των ονομαζόμενων τσουριών.

Η υπόθεση για τα κομμένα δέντρα, που είχαμε φωτογραφίσει, δεν έχει προχωρήσει γιατί σύμφωνα με το δασάρχη Κώστα Μπέλλα δεν έγινε καμία επίσημη καταγγελία. Τυπικά λέει το νόμιμο και το σύνηθες γι’ αυτές τις περιπτώσεις.

Θα μπορούσε όμως η υπηρεσία να κινηθεί και αυτεπάγγελτα, όπως κάνει στις υποθέσεις της κύρηξης των ιδιωτικών οικοπέδων σε δασικές εκτάσεις, όταν φυτρώσουν μέσα βάτα ή κάποιο δέντρο. Τα στοιχεία υπάρχουν και είναι εύκολο να ελεγχθεί πώς έγινε, τι το προκάλεσε και να εντοπισθούν και οι ύποπτοι, σε πρώτη φάση, με μία εύκολη παρακολούθηση της περιοχής. Μετρημένα κουκιά είναι εκεί τα πράγματα.

Στην υπόθεση των γερακιών για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την ενέργεια, δημοσιοποιούμε δύο φωτογραφίες τις οποίες  μας παραχώρησε ο αναγνώστης που είχε αποκαλύψει την ενέργεια. Άλλωστε, σύμφωνα με άλλους κυνηγούς που ξέρουν το θέμα, όποιος ενδιαφέρεται και θέλει να διαπιστώσει την αλήθεια του πράγματος δεν έχει παρά να μπει στο facebook πολλών κυνηγών και του Κυνηγητικού Συλλόγου, για να δει και άλλες φωτογραφίες από το ίδιο γεγονός.

 

Πηγή Κειμένου: Εφημερίδα Πολίτης- Ένθετο Κυνήγι

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ