11.3.2022 11:05

Ουκρανία: Οι πόλεις Λούτσκ και Ντνίπρο έγιναν στόχος επιθέσεων για πρώτη φορά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής

Μια ανάσα από το Κίεβο ο ρωσικός στρατός

Εκρήξεις σε γεωγραφικά απομακρυσμένες πόλεις της Ουκρανίας σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής σύμφωνα με αναφορές που μεταδίδει το BBC.

Συγκεκριμένα, η ουκρανική τηλεόραση και μέσα ενημέρωσης ανέφεραν εκρήξεις στο Λούτσκ στα βορειοδυτικά, της χώρας καθώς και στο Ντνίπρο – πόλη της ενδοχώρας κοντά στον ποταμό Δνείπερο και σημαντικό προπύργιο στην κεντροανατολική Ουκρανία. Καμία από τις δύο αυτές πόλεις δεν είχαν γίνει μέχρι στιγμής στόχος επιθέσεων.  

Το χτύπημα στο Λούτσκ είχε στόχο ένα αεροδρόμιο σύμφωνα με ντόπιους στην περιοχή, αναφέρει το BBC. Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι η ρωσική επίθεση έπληξε ένα εργοστάσιο - το μόνο μέρος όπου μπορούν να επισκευαστούν ορισμένοι κινητήρες μαχητικών αεροσκαφών. Το BBC Ukraine αναφέρει ότι η τοποθεσία ήταν σε λίστα με τα βασικά στρατηγικής σημασίας περιουσιακά στοιχεία που στοχοποιούνται από τη Ρωσία.

Στην πόλη Ντνίπρο, υπάρχουν αναφορές από τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης για τρεις εκρήξεις, με τη μία να χτυπά ένα διώροφο εργοστάσιο υποδημάτων. Οι άλλες δύο εκρήξεις έγιναν κοντά σε νηπιαγωγείο και πολυκατοικία, σύμφωνα με πληροφορίες.

«Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε μια υψηλής ακρίβειας, μεγάλου βεληνεκούς επίθεση εναντίον δύο στρατιωτικών αεροπορικών βάσεων στις πόλεις Λουτσκ και Ιβάνο-Φρανκίβσκ στην Ουκρανία και τις κατέστησε μη επιχειρησιακές», ανακοίνωσε με φόντο τα παραπάνω, ο Ιγκόρ Κονασένκοφ εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Ο δήμαρχος της πόλης Ιβάνο-Φρανκίφσκ επιβεβαιώνει τη ρωσική επίθεση. Σε ανάρτησή του στο Facebook, είπε: «Ο εχθρός χτύπησε το Φρανκίφσκ». 

Προέτρεψε επίσης τους πολίτες να μην κοινοποιούν φωτογραφίες και βίντεο από τις εκρήξεις. Άφησε να εννοηθεί ότι ένα σύστημα συναγερμού δεν λειτούργησε και προειδοποίησε τους κατοίκους των περιοχών Krykhivtsi, Τσουκαλίβκα, Οπρισίβτσι, Γκοντόροκ να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Πηγή

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ